Vsak teden novi popusti za naročnike novic. Prijavi se >>

Do BREZPLAČNE DOSTAVE vam manjka še 49,00  (velja za predračun, kartice, PayPal)!

Zadnje novice

Malo drugačna Jesenska pripoved

Kot jesen štejemo del leta med poletjem in zimo ali z astronomsko natančnostjo dobo od jesenskega enakonočja do zimskega sončnega obrata. Jesen nam prinese jesensko vreme, ki si ga največ ljudi predstavlja kot v sive
Preberi več »

Uspešnice, ki navdušujejo otroke in mladostnike

19. avgusta, 2022

Uspešnice, ki navdušujejo otroke in mladostnike

Gotovo ste že slišali, da so otroci kot gobe. No, to drži vsaj v dveh pogledih:

  1. vase kot goba vpijajo vse kar vidijo in slišijo in
  2. tudi rastejo tako hitro kot gobe po dežju.

Ker tako hitro rastejo, jih je k branju dobro navdušiti čim prej. To najlažje storimo, če jim v roke damo knjigo, ki te s svojo vsebino res potegne k branju. Seveda mora biti napisana prav zanje tako, da začutijo junake in se z njimi poistovetijo.

Predstavljamo vam še kako aktualne mladinske romane, ki govorijo o mladih, ki bi radi, da jih odrasli slišijo, razumejo in upoštevajo. Pa priročnik, ki jim lahko pomaga pri vseh tegobah odraščanja, ki jih tako čustveno doživljajo. Nismo pozabili niti na tiste, ki si za svoje malčke želite, da se na igriv način spoznajo z abecedo, živalmi, poklici in vsem tistim, kar jih trenutno navdušuje.


Kaj se zgodi, če odrasli ne poslušajo mladine?

»Napeto, strašljivo in vse preveč resnično. Srhljivka, ki je ni mogoče odložiti.« – L. A. Weatherly

Na naše police so pravkar prispele štiri knjige avtorice Teri Terry. Usojeno je uvod v napeto trilogijo in prikazuje družbene in politične razmere v Veliki Britaniji. Zaradi terorističnih dejanj mlajših oseb so mladino začeli zapirati, jim brisati spomin in nad njimi izvajati najrazličnejše sankcije.

Glavna zgodba se nadaljuje v knjigah Izbris, Zlom in Pretres. V njih je glavna junakinja Kyla, ki ji v procesu izbrišejo spomin in jo dodelijo novi družini. Po čistem naključju, ko nekega dne prične risati z levo roko, začne dobivati nazaj stare spomine in ugotovi, da je res drugačna. V nadaljevanjih išče sebe, svojo preteklost in svojo izgubljeno družino. Pri tem pa spozna, da je tudi njena družina vpletena v nastale razmere.

Zgodba vsebuje res pravšnje razmerje med napetostjo, misterioznostjo, romanco in kančkom znanstvene fantastike. Pravijo, da navduši tudi bralce, ki imajo v najraje romance.

Zbirka Usodno


Za vse, ki iščejo odgovor na: Kako preživeti odraščanje?

S knjigo do brezskrbnosti je priročnik za preživetje (Survival guide) v letih, ko se ogromno mladostnikov znajde v situacijah, ko se jim poraja kopica novih čustev, ko se soočajo s pritiski vrstnikov, ko jih starši ne razumejo …

Namen te knjige je mladim ponuditi pomoč jih pomiriti in jim pojasniti, da so njihove skrbi in strahovi nekaj povsem normalnega. Priročnik ponuja tudi praktične namige za obvladovanje tesnobe in stresa, usmerjene v čustveno blagostanje in duševno zdravje mladostnikov.

Liza_Brezskrbnost

Skupaj s 17-letno Lizo in njeno BFF Simonči spoznamo dve silno različni vrsti babic in vsaj tri različne vrste profesorjev, doživljamo prvi seks, prvi obisk pri ginekologu, problem večno praznega hladilnika, prepire z mamo, obisk policistov ter napeto iskanje očetove domnevne ljubice in se sprašujemo, kaj se bo izcimilo iz vsega skupaj. Vse to v mladinskem romanu Liza.


Didaktične kartonke za igro in učenje

S kartonkama Kmetija in Plodovi narave se bo vaš otrok spoznal s črkami naše abecede. Vsaka črka ima svojo besedo, ki je ponazorjena s sliko: »A kot ajda«. Zapisi besed so tako z velikimi kot tudi z malimi tiskanimi črkami. Knjižici sta posebni, ker so vse besede tudi v angleškem jeziku. Strani so sijaj plastificirane in zato odporne na poškodbe in razkuževanje.

Če pa je vaš otrok nadvse navdušen nad živalmi, bo zagotovo vesel kompleta Živali na slovenskih travnikih in vodah.

Kmetija Plodovi narave Vode Travniki

Prijava na E-novice

Želim prejemati e-novice o novostih, akcijah, popustih, anketah in podobnih marketinških dejavnostih.