Posebni popusti za naročnike novic. Prijavi se >>

Do BREZPLAČNE DOSTAVE vam manjka še 49,00  (velja za predračun, kartice, PayPal)!

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja Spletne trgovine mojaknjiga.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB1), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Samostojna podjetnica Mateja Kilar s.p., Veniše 15, 8273 Leskovec pri Krškem (prodajalec) posluje v obliki spletne trgovine.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza (Vse cene so izražene v EUR (Evrih).)
 • način plačila in dostave
 • časovno veljavnost ponudbe
 • pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine in pričnejo veljati s trenutkom, ko vstopite vanjo. Pridržujemo si pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave. Ne zavezujemo se za pravilnost in popolnost podatkov na straneh elektronske trgovine, niti se ne zavezujemo za pravilnost in popolnost tekstovnega, slikovnega gradiva. Fotografije in dejanski izgled artikla se lahko razlikujeta. Pridržujemo si pravico, da za določen ali nedoločen čas omejimo ali popolnoma ustavimo prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov, omejimo ali popolnoma ustavimo dostop do strani spletne trgovine, ali drugače omejimo ali ustavimo poslovanje spletne trgovine.

Ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za kakršnokoli okvaro vaše strojne ali programske opreme zaradi obiska in operiranja s stranmi spletne trgovine ali za kakršnokoli škodo v zvezi z izdelki kupljenimi v spletni trgovini.

S potrditvijo naročila se vsak kupec strinja s pogoji poslovanja in uporabe.

POSTOPEK NAKUPA

Naročilo nakupa se sklepa v slovenskem jeziku in je zavezujoče za kupca in prodajalca.

Izdelki, ki so na strani, so na zalogi, razen če ob izdelku ne piše drugače. Pridružujemo si pravico do odstopa prejetega naročila, v primerih, da naročenih izdelkov ni na zalogi in je pri vnosu zalog prišlo do tehnične ali druge napake. Do delnega ali popolnega odstopa od naročila lahko pride tudi v primeru, da je prišlo do očitne napake v ceniku ali pa naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji.

Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine na spletnem mestu www.mojaknjiga.si (v nadaljevanju: Pogoji) ter se z njimi strinja.

Spletno prodajo na www.mojaknjiga.si izvaja Mateja Kilar s.p., z matično številko 9288945000. Podjetje ni zavezanec za plačilo DDV-ja (ID: 22722467).

Spletna trgovina www.mojaknjiga.si vam omogoča nakup knjig, e-knjig, daril in drugo. Na spletnem mestu www.mojaknjiga.si si lahko ogledate našo ponudbo, informacije o artiklih in cenah. Pogoji nakupa so določeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

Za nakup se na spletni strani www.mojaknjiga.si ni potrebno registrirati! Strinjate se, da na vaš elektronski naslov (pridobljen je bil ob vašem nakupu na spletni strani www.mojaknjiga.si) prejemate obvestila o novostih, ugodnostih, nagradnih igrah in drugih aktivnostih. Od novic se lahko kadarkoli odjavite.

NAROČANJE

Po pregledu ponudbe ob želenih izdelkih izberete možnost »dodaj v košarico«. Izbrani izdelki so zbrani v košarici, ki jo lahko kadarkoli preverite in v njej uredite izdelke (spremenite količine izdelkov in/ali jih odstranite iz seznama). Ko ste končali z nakupovanjem, izberete možnost »košarica«, kjer uredite izdelke in vaše podatke. S klikom na gumb »naslednji korak« boste dodali način plačila in dostave ter opravili dejanski nakup.

V spletni trgovini www.mojaknjiga.si so na voljo naslednji načini plačila:

 • po povzetju – z gotovino ali kreditno kartico,
 • po predračunu, ki ga na vaš e-poštni naslov prejmete takoj po končanem nakupu,
 • s kreditno kartico (na voljo je plačilo z vsemi večjimi kreditnimi karticami – MasterCard, Visa …),
 • preko PayPal plačilnega sistema
 • osebni prevzem.

Možno je le plačilo v enkratnem znesku. Do plačila celotne kupnine so izdelki last samostojne podjetnice Mateje Kilar s.p. Prednaročila knjig se plačajo v naprej in jih ni možno reklamirati. Blago je dostavljeno v dogovorjenem času. Pridružujemo si pravico, da se časovni rok podaljša, zaradi tehničnih ali drugih napak v postopku. V tem primeru se zavezujemo, da bomo naročnika ustrezno obvestili. Prosimo vas, da nas obvestite, če niste prejeli nobenega obvestila z naše strani in so od nakupa pretekli več kot 3-je delovni dnevi.

Plačilo po povzetju

Pri plačilu po povzetju bo vaš paket posredovan v najkrajšem možnem času. Znesek vrednost nakupa + poštnina boste poravnali poštnemu uslužbencu. Če vas takrat ne bo doma, vam bodo pustili obvestilo o prispelem paketu, le tega pa prevzeli na vašem lokalnem poštnem okencu. V primeru plačila po povzetju, vam za zneske do 99,00 eur Pošta Slovenije zaračuna vplačnino oz. provizijo za nakazilo v vrednosti 1,15 € (enako, kot če bi plačali položnico na pošti), na ta znesek Mateja Kilar s.p. ne more vplivati.

Plačilo po predračunu

Po oddaji vašega naročila vam bomo na vaš elektronski naslov poslali predračun, ki ga poravnate na poslovni račun podjetja. Izdelki se vam odpošljejo po prejetem celotnem plačilu kupnine. V primeru plačila po predračunu, bomo paket odposlali v najkrajšem možnem času po prejemu vašega nakazila. Knjige, ki so bile prodane v predprodaji se odpošljejo v 2–4 dneh od dneva izida. Če se izid zamakne, se kupca o tem obvesti na elektronski naslov, ki ga je posredoval ob oddaji naročila.

PayPal

Za plačilo s PayPalom se morate registrirati na njihovi strani www.paypal.com, kjer si ustvarite račun. Sledi običajen postopek internetnega nakupa. Ko zaključite z izborom izdelkov nadaljujete s standardnim postopkom nakupovanja kot ga določa PayPal.

Kreditne kartice

Sprejemamo plačilne kartice Visa, MasterCard … Po oddaji naročila na www.mojaknjiga.si boste preusmerjeni v varno okolje za plačevanje s plačilnimi karticami. Vpišite imetnika kartice, številko kartice, CVC kodo (trimestna številka na hrbtni strani kartice v prostoru za podpis) ter veljavnost kartice. Ta način plačila lahko izberete, če nakup opravljate kot fizična ali kot pravna oseba.

Kaj pomeni PREDNAROČILO KNJIGE?

 • Prednaročilo je napoved izida nove knjige (datum izida je zapisan pri opisi knjige).
 • Način plačila knjige v prednaročilu je plačilo v naprej (po predračunu, s kreditnimi karticami ali s PayPalom).
 • Po opravljenem nakupu s plačilom po predračunu boste na vaš e-mail prejeli predračun na katerem je napisan zadnji rok plačila za knjigo v prednaročilu.
 • Plačilo lahko opravite preko spletne banke ali na vseh vplačilnih mestih pošte Slovenije ali na vaši banki.
 • Vsa prejeta vplačila, navedena do datuma, ki so navedena na predračunu (zadnji rok vplačila) in pri opisu knjige, se upoštevajo kot uspešna rezervacija in nakup knjige v prednaročilu.
 • Vsa kasnejša vplačila se ne upoštevajo za uspešna, za te velja redna cena kot za vse ostale knjige. Kar pomeni doplačilo zneska do redne cene. Če boste k naročilu dodali še knjige ali artikle iz obstoječe ponudbe, vam bomo vse naročeno (skupaj s prednaročilom) poslali skupaj ob izidu knjige. V nasprotnem primeru naredite dve ločeni naročili.

Z oddanim naročilom v spletni trgovini www.mojaknjiga.si se zavezujete, da boste pri izbiri plačila ob povzetju ob prevzemu vašega blaga poravnali kupnino. Ob prevzemu pošiljke, obvezno podpišite spremne dokumente (dobavnica …).

Blago ste dolžni pred prevzemom vizualno in številčno pregledati, ter zapisati morebitne vidne poškodbe na embalaži ali blagu.

CENE

Vse cene so izražene v EUR (Evrih).
Cene veljajo v trenutku potrditve naročila (zaključitve nakupa).
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo prodajalec kupca o tem obvestil. Prodajalec bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Navedene cene artiklov v spletni trgovini mojaknjiga.si so navedene v evrih (€) in že vključujejo 5 % oz. 22 % davek na dodano vrednost. Cene veljajo do preklica.

Cene so informativnega značaja in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ponudba in cene veljajo do umika oziroma preklica. Veljavnost cene izdelka velja v trenutku nakupa.

V ceno ni vključen strošek dostave.

ČESTITKA

Pri nakupu knjig in ostalih izdelkov v spletni trgovini www.mojaknjiga.si je možno dodati čestitko z osebnim posvetilom, ki jo v vašem imenu izdelamo in priložimo kupljenim izdelkom. To storite tako, da ob oddaji naročila (v košarici, v drugem koraku) v polje »Čestitka« zapišete sporočilo in izberete eno od štirih možnih čestitk.

VRAČILO BLAGA IN REKLAMACIJE

Kupcu pripada pravica, da v roku 14-ih dni sporoči (preko elektronske pošte), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo za to treba navesti razlog. Vračilo plačila mora prodajalec opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje v 30-ih dneh po sprejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Če prodajalec zamudi z vračilom plačil, mora kupcu poleg zakonitih zamudnih obresti plačati še eno desetino prejetih plačil za vsakih dopolnjenih 30 dni zamude vračil.

Če je kupec znesek ali blago že prejel in od pogodbe odstopil, mora prejeto vrniti prodajalcu v 30-ih dneh po sporočilu. V tem primeru kupec nepoškodovano (izdelek ne sme imeti vidnih sledi uporaba) blago pošlje v originalni embalaži, na svoje stroške, na naslov Mateja Kilar s.p., Veniše 15, 8273 Leskovec pri Krškem. Vrnjeno blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Darilnih bonov ni možno vrniti ali reklamirati prodajalcu!!! Prav tako jih ni možno zamenjati za gotovino.
Prav tako mi možno vračilo blaga, ki je bilo izdelano posebej na željo kupca (po naročilu).

STROŠKI POŠILJANJA

Blago, naročeno v spletni trgovini mojaknjiga.si, gre na pot v najkrajšem možnem času. Če je na zalogi, ponavadi še isti dan. Ko je naročilo odposlano, kupca o tem obvestimo po elektronski pošti. Poleg zneska nakupa, dodamo tudi strošek dostave razen če je pri izdelku navedeno drugače. Za naročila izdelkov znaša strošek poštnine 3,90 €, pri plačilu po povzetju znaša poštnina 5,70 €! Dodatnih stroškov pošiljanja poštarju ali drugemu dostavljavcu naročenih artiklov iz spletne trgovine www.mojaknjiga.si niste dolžni poravnati. Naročnik blago prejme dostavljeno na naslov v skladu s pravili poštnih podjetij. Usluge dostave opravlja Pošta Slovenije.

Če blago prevzamete osebno na sedežu samostojnega podjetnika Mateja Kilar s.p., Veniše 15, 8273 Leskovec pri Krškem se poštnine ne zaračuna.

Prodajalec ni odgovoren za zamude s strani ponudnika poštnih storitev ali za poškodovanje embalaže. Kupec naj prejeto blago pregleda takoj in ob morebitnih poškodbah takoj kontaktira ponudnika poštnih storitev, kjer skupaj z naročnikom sestavijo zapisnik o poškodbi pošiljke. Ob prejemu dostavljenega blaga boste prejeli tudi originalni račun z vsemi podatki in v skladu s pogoji prodaje, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.

DOBAVNI ROK

Knjigarna www.mojaknjiga.si vam bo naročeno blago dostavila v 2 do 5 delovnih dneh po prejetju naročila oz. po prejetem plačilu v primeru plačila z bančnim nakazilom.

Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo obvestili po elektronski pošti ali telefonu.

VARNOST PODATKOV

Mateja Kilar, s.p., se zavezujem k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov vključno z elektronskim naslovom. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb akcij, nagradnih iger, računov in ostalo potrebno komunikacijo. Podatki kupcev v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

SPORI

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.
Prodajalec je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. Prodajalec bo v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prodajalec prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno Okrožno sodišče v Krškem.

OSNOVNI PODATKI O PONUDNIKU STORITEV SPLETNE TRGOVINE

Naziv: Mateja Kilar s.p.
Naslov: Veniše 15, 2873 Leskovec pri Krškem
Spletna stran: www.mojaknjiga.si
E-pošta: info@mojaknjiga.si
Telefon: 040 628 957 (Mateja Kilar)
Davčna številka: 22722467
Matična številka: 9288945000
Odgovorna oseba: Mateja Kilar
Transakcijski račun odprt pri Delavski hranilnici
TRR.: SI56 6100 0002 7804 330

AVTORSKE PRAVICE

Vsa vsebina na strani www.mojaknjiga.si je avtorsko zaščitena. Prepovedano je vsako dejanje, ki kakorkoli posega v avtorske pravice avtorjev strani. Logotip, besedila, slike in druge vsebine so last Mateja Kilar s.p.

SPLOŠNI POGOJI SODELOVANJA V NAGRADNIH IGRAH NA SOCIALNIH OMREŽJIH TER INTERNETNI STRANI

Splošni pogoji sodelovanja v nagradnih igrah veljajo za internetna socialna omrežja Facebook in Instagram ter spletno stran www.mojaknjiga.si.

Splošne določbe

1. člen
Organizator nagradnih iger je samostojna podjetnica Mateja Kilar s.p.

Pogoji sodelovanja

2. člen
(1) V nagradni igri lahko sodelujejo polnoletne osebe s stalnim ali začasnim bivališčem v Republiki Sloveniji. Mladoletne osebe (mlajše od 18 let) morajo imeti za sodelovanje v nagradni igri predhodno pisno soglasje staršev ali zakonitih zastopnikov.

(2) K nagradni igri lahko pristopijo uporabniki, ki svojo identiteto potrdijo z imenom in priimkom ter veljavnim elektronskim naslovom. V primeru, ko nagradna igra poteka prek spletnega družabnega omrežja Facebook, lahko v nagradni igri sodelujejo vse osebe, ki so v okviru spletnega družabnega omrežja Facebook pridružene posameznemu Profilu, na katerem poteka nagradna igra oziroma vse osebe, ki so na tem Profilu kliknile gumb »Všeč mi je« oziroma »Like«, razen če besedilo razpisane nagradne igre ne predvideva drugače.

(3) Sodelovanje v nagradni igri ni pogojeno z nakupom in ga organizator ne zaračunava.

(4) Udeleženci nagradne igre sami krijejo vse stroške sodelovanja v nagradni igri. Med stroške sodelovanja se med drugim uvrščajo: strošek dostopa do interneta in strošek prenosa podatkov z interneta.

(5) V nagradni igri ne smejo sodelovati zaposleni in zunanji pogodbeni sodelavci organizatorja ali njihovi ožji družinski člani.

(6) Vsak posameznik lahko k posamezni nagradni igri pristopi le enkrat.

(7) Všečkanje, označevanje in deljenje objav oziroma strani, ni pogoj za sodelovanje v nagradni igri.

Potek nagradne igre

3. člen
Podrobna predstavitev in potek nagradne igre je na voljo na Spletni strani in/ali Facebook Profilu.

Pravila nagradne igre

4. člen
(1) Datum začetka in zaključka nagradne igre je objavljen na Spletni strani in/ali Facebook Profilu, kjer nagradna igra tudi poteka.

(2) S sodelovanjem v nagradni igri se šteje, da udeleženec sprejema te splošne pogoje sodelovanja v nagradni igri in pogoje, ki so objavljeni na Spletni strani in/ali Facebook Profilu.

(3) V primeru navedbe nepopolnih, nepravilnih ali neresničnih podatkov (elektronskega naslova oziroma podatkov iz 3. odstavka 8. člena Splošnih pogojev nagradnih iger) si organizator pridržuje pravico, da udeležencu sodelovanje v nagradni igri zavrne ali ga iz nagradne igre izključi.
Udeleženec izgubi pravico do nagrade, če organizator ugotovi, da:
udeleženec ni izpolnjeval pogojev sodelovanja; je udeleženec kršil pravila in pogoje sodelovanja v nagradni igri; udeleženec ne želi izpolniti obveznosti v skladu s temi pogoji ali posebnimi pogoji objavljenimi na Spletni strani in/ali Facebook Profilu ali jih ni izpolnil pravočasno;
v primeru prijav: če je prijava na kakršenkoli način neustrezna.
V primeru, ko udeleženec izgubi pravico do nagrade, organizator presodi, ali bo nagrado podelil komu drugemu ali ne.

(4) V kolikor pogoji nagradne igre pogojujejo sodelovanje v nagradni igri, s tem da udeleženec predloži skice, risbe, fotografije, video posnetke ali drugo avtorsko gradivo, udeleženec s posredovanjem gradiva organizatorju jamči, da razpolaga z vsemi materialnimi avtorskimi upravičenji na tem gradivu in jih v celoti enkrat za vselej za vse primere prenaša na organizatorja nagradne igre.

(5) S posredovanjem gradiva iz prejšnjega odstavka tega člena udeleženec podaja nepreklicno soglasje za objavo, razstavo, tiskanje, distribucijo ipd., v delu ali celoti, brez omejitev glede transformacij ali obdelave gradiva, v vseh medijih (tiskanih medijih, na spletnih straneh, facebook profilih, oglaševalskih edicijah ali drugih medijih) organizatorja oz. soorganizatorja nagradne igre brez pravice do nadomestila oz. plačila. Hkrati se odpoveduje pravici pregledovati, odobriti, nasprotovati kakršnemu koli načinu uporabe gradiva, uredniški izbiri ali izgledu materiala.

(6) V primeru, da je udeleženec izžreban oziroma izbran za nagrajenca, ta s prevzemom nagrade podaja nepreklicno soglasje k sodelovanju z organizatorjem v smislu fotografiranja nagrajenca za potrebe oglaševanja oz. objav tako pridobljenega gradiva v vseh medijih (tiskanih medijih, na spletnih straneh, Facebook profilih, oglaševalskih edicijah ali drugih medijih) organizatorja oz. soorganizatorja nagradne igre brez pravice do nadomestila oz. plačila. Hkrati se odpoveduje pravici pregledovati, odobriti, nasprotovati kakršnemu koli načinu uporabe gradiva, uredniški izbiri ali izgledu materiala.

Nagrade

5. člen
(1) Posamezni udeleženec nagradne igre lahko prejme le eno izmed nagrad. Če je udeleženec izžreban dvakrat ali večkrat, prejme tisto nagrado, za katero je bil izžreban najprej.

(2) Vrsta in opis nagrad sta predstavljena v besedilu razpisa nagradne igre na Spletni strani in/ali Facebook Profilu, kjer nagradna igra tudi poteka.

(3) Nagrade niso zamenljive za drugo vrsto nagrade, izplačljive v gotovini ali prenosljive na tretje osebe.

Izbiranje nagrajenca

6. člen
(1) Za organizacijo, izvedbo in nadzor nad potekom nagradne igre ter žrebanjem nagrajencev skrbi organizator nagradne igre.

(2) Izbiranje nagrajenca bo potekalo na dan določen v opisu nagradne igre na Spletni strani in/ali Facebook Profilu, najkasneje pa v 14-ih dneh po zaključku nagradne igre na sedežu organizatorja (Kovačeva ulica 8, 1380 Cerknica). Organizator nagraden igre si pridržuje pravico, da nagrajenca izbere na podlagi subjektivnega mnenja, na katerega vpliva nagrajenčeva kvaliteta sodelovanja pri nagradni igri.

Obveščanje nagrajencev

7. člen
(1) Nagrajenec bo o nagradi, če nagradna igra poteka na Facebooku ali Instagramu, obveščen preko označbe (»tag«) v posebni najavi o nagrajencu nagradne igre. V primeru, da se nagradna igra izvaja na spletni strani www.mojaknjiga.si, bo nagrajenec obveščen na svoj elektronski naslov, ki ga je posredoval ob začetku nagradne igre na Spletni strani.

(2) S sodelovanjem v posamezni nagradni igri udeleženec soglaša, da ga v primeru izžrebanja organizator kot nagrajenca objavi na zidu Facebook Profila in ob tem tudi označi (»tag«). V primeru, ko nagradna igra poteka le na spletni strani, udeleženec soglaša, da ga v primeru izžrebanja organizator kot nagrajenca objavi na tisti spletni strani, kjer nagradna igra tudi poteka.

(3) Seznam nagrajencev bo objavljen na Spletni strani in/ali Facebook Profilu najkasneje v treh dneh po žrebanju nagrad.

(4) Rezultati nagradne igre so dokončni. Pritožba nanje ni mogoča.

Prevzem nagrad

8. člen
(1) Udeleženec je kot nagrajenec upravičen do prevzema nagrade, če ga o nagradi v dogovorjenem roku obvesti organizator oziroma administrator Spletne strani in/ali Facebook Profila.

(2) Nagrade so obdavčene po Zakonu o dohodnini. Nagrajenec je zavezanec za plačilo dohodnine v skladu z Zakonom o dohodnini (drugi prejemki, med katere spadajo tudi nagrade). Akontacijo dohodnine obračuna in odvede organizator nagradne igre.

(3) Za prevzem nagrade mora nagrajenec ob pisnem pozivu organizatorja predložiti naslednje osebne podatke: ime in priimek, točen naslov stalnega bivališča, kraj bivanja, davčno številko in davčni urad. Za potrebe obveščanja o prevzemu nagrade nagrajenec sporoči tudi kontaktno telefonsko številko.
Če nagrajenec v sedmih dneh po datumu poslanega poziva ne predloži potrebnih podatkov, izgubi pravico do nagrade brez pravice do kakršnegakoli nadomestila.

(4) Organizator s pisnim pozivom iz odstavka (3) tega člena nagrajenca obvesti o načinu prevzema nagrade. Nagrado lahko organizator na lastne stroške pošlje na naslov, ki ga je sporočil nagrajenec, prevzem nagrade pa je možen tudi osebno na sedežu podjetja Mateja Kilar s.p., Veniše 15, 8273 Leskovec pri Krškem. Če nagrajenec v tridesetih dneh po javni objavi nagrajencev nagrade ne prevzame, izgubi pravico do nagrade brez pravice do kakršnegakoli nadomestila.
Kadar je predmet nagrade občutljiv predmet (na primer občutljiv mehanizem, steklena embalaža, embalaža, ki vsebuje tekočino in podobno) ali predmet, ki zaradi svoje teže in/ali velikosti ni primeren za varno pošiljanje po pošti, nagrajenci nagrado prevzamejo osebno na sedežu organizatorja. Po dogovoru z nagrajencem je mogoče po pošti poslati tudi občutljive predmete, vendar organizator ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne poškodbe, nastale med pošiljanjem paketa. V primeru izgubljenega ali poškodovanega paketa in/ali poškodovane vsebine paketa, nagrajenec ni upravičen do kakršnegakoli nadomestila, finančnega ali materialnega.

(5) Osebe, mlajše od 18 let, morajo za prevzem nagrade organizatorju predložiti pisno soglasje staršev ali zakonitega skrbnika hkrati s posredovanjem podatkov iz 3. odstavka tega člena, najkasneje pa do prevzema nagrade. Pisno soglasje lahko starši ali zakoniti skrbniki oblikujejo sami.

Varovanje informacij in osebnih podatkov

9. člen
(1) Organizator kot upravljalec osebnih podatkov spoštuje zasebnost udeležencev posamezne nagradne igre in se zavezuje, da bo z osebnimi podatki, pridobljenimi tekom nagradne igre, ravnal skrbno in jih varoval ter obdeloval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Pravilnikom o varstvu osebnih podatkov sprejetim pri organizatorju.

(2) Brez izrecne privolitve udeležencev posamezne nagradne igre osebnih podatkov udeležencev ne bo posredoval tretji osebi ali jih uporabil v druge namene, kot izključno za potrebe uspešne celostne izvedbe nagradne igre.

(3) V kolikor se sodelujoči v nagradni igri strinja s prejemanjem e-novičk organizatorja in/ali so-organizatorja, lahko organizator e-mail naslove posreduje tudi so-organizatorju nagradne igre.

(4) Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za zaščito podatkov na spletnih straneh, do katerih vodijo določene povezave na spletnih straneh se lahko pojavijo ob posredovanju napačnih ali lažnih podatkov s strani udeležencev nagradne igre.

(5) Udeleženec nagradne igre organizatorju kot upravljavcu zbirke osebnih podatkov dovoljuje, da do preklica udeleženca oziroma do izpolnitve namena obdelave podatkov vodi, vzdržuje in obdeluje zbirko posredovanih osebnih podatkov za potrebe izvedbe nagradne igre v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (Ul RS št. 86/04 in 67/07). Osebni podatki v zbirki osebnih podatkov nagrajencev in namen njihovega zbiranja, obdelave, shranjevanja in uporabe:
elektronski naslov (za potrebe sodelovanja v nagradni igri, žrebanja in posredovanja pisnih pozivov organizatorja po nadaljnjem ravnanju v primeru upravičenosti do nagrade); ime in priimek, naslov in kraj bivanja (za potrebe identifikacije nagrajenca, žrebanja, obveščanja o nagradah in obveščanja o načinu prevzema nagrad ter za potrebe poročanja davčnim organom v skladu z veljavno davčno zakonodajo v Republiki Sloveniji);
kontaktna telefonska ali GSM številka (za potrebe obveščanja v primeru kakršnihkoli težav z dostavo nagrade);
davčna številka in davčni urad nagrajenca (za potrebe poročanja davčnim organom v skladu z veljavno davčno zakonodajo v Republiki Sloveniji)

(6) V času upravljanja osebnih podatkov ima vsak posamezni udeleženec možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki osebnih podatkov, skladno z veljavnimi predpisi.

(7) Podatke hranimo v računalniški obliki. Po prenehanju potrebe po vodenju podatkov ali na podlagi zahtevka nagrajenca, se podatki izbrišejo.

(8) Uporabniki podatkov so administrator spletne strani in/ali Facebook profila ter odgovorni za dostavo nagrad.

(9) S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec soglaša, da mu lahko organizator pošilja brezplačna splošna obvestila vezana na nagradno igro prek elektronske pošte ali telefonske številke iz 3. odst. 8. člena teh pogojev do preklica tega soglasja oziroma do izpolnitve namena hrambe kontaktnih podatkov.

Končne in prehodne določbe

10. člen
(1) Udeleženci nagradne igre hkrati s Pogoji nagradne igre sprejemajo tudi pogoje in pravila Facebook skupnosti. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za nespoštovanje pogojev uporabe Facebook skupnosti s strani udeležencev nagradne igre. Prav tako ne prevzema odgovornosti za kakršne koli posledice nastale kot rezultat objave prispevkov na Facebook profilu.

(2) Nagradna igra ni sponzorirana s strani Facebooka in ni povezana s Facebookom kot podjetjem.

(3) Organizator si pridržuje pravico do dopolnitev in sprememb pogojev nagrade igre, če tako zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti.

(4) O vseh spremembah in novostih nagradne igre bo organizator udeležence sproti obveščal z objavami na Spletni strani in/ali Facebook profilu.

(5) Vprašanja o zaupnosti in uporabi vaših osebnih podatkov oziroma željo po dodatnih informacijah v zvezi z nagradno igro naslovite na elektronski naslov: info@mojaknjiga.si.

Za dodatne informacije o nagradni igri lahko pišete na elektronski naslov:info@mojaknjiga.si.

Pravilnik o zasebnosti

Mojaknjiga.si se zaveda in spoštuje vaše zaupanje, ki ga izkazujete s tem, ko nam posredujete in dovoljujete uporabo vaših osebnih podatkov. Z dokumentom Politika o varovanju osebnih podatkov (v nadaljevanju: politika) vas seznanjamo z nameni in podlago obdelav osebnih podatkov s strani mojaknjiga.si ter vašimi pravicami na tem področju. Spletna stran www.mojaknjiga.si uporablja piškotke z namenom, da vam zagotovimo boljšo izkušnjo uporabe spletne strani, varnost ter nemoteno delovanje. Vsi vaši podatki so shranjeni varno in v skladu s trenutno zakonodajo in skladno s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju GDPR) do zaključka obdelave oziroma do vašega preklica. Preklic sporočite na info@mojaknjiga.si.

Upravljavec za varstvo osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov, ki se obdelujejo v skladu s to politiko, je mojaknjiga.si , ki je dosegljiva na elektronskem naslovu info@mojaknjiga.si.

Nameni in podlage za obdelavo osebnih podatkov

Spletna trgovina: izvedba spletnega nakupa, obveščanje o statusu naročila.

Nameni in podlage za obdelavo osebnih podatkov (tretja stranka)

Plačilni pogoji: Vsa plačila potekajo prek PayPala, kreditnih kartic, predračunov ali gotovine (Politika zasebnosti). Informacije pridobljene pri plačilu (št. kreditne kartice, itd.) se ne shranjujejo s strani mojaknjiga.si.
Marketing oz. promocijski material: Elektronska pošta uporabnika ali naročnika se pridobiva s pomočjo programa Mailchimp (Politika zasebnosti) in šele ob privolitvi uporabnika ali naročnika na prejemanje promocij s strani mojaknjiga.si.

Rok hrambe osebnih podatkov

Spletna trgovina: dokler uporabnik ne zapre računa.
Seznam elektronskih naslovov: dokler se uporabnik ne izpiše iz seznama.

Pravice posameznikov v zvezi z obdelavo osebnih podatkov

 • Posamezniki imajo v zvezi z osebnimi podatki vrsto pravic:
 • pravica dostopa do podatkov;
 • pravica do popravka;
 • pravica do izbrisa podatkov (t. i. pravica do pozabe);
 • pravica do omejitve obdelave;
 • pravica do prenosljivosti podatkov;
 • pravica do ugovora.

Pravica do vložitve pritožbe v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov

Posameznik lahko morebitno pritožbo v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov pošlje na elektronski naslov info@mojaknjiga.si.

Prav tako ima vsak posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da vloži pritožbo neposredno pri Informacijskem pooblaščencu, če meni, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z njim krši veljavno zakonodajo.

Veljavnost politike

Ta politika je objavljena na www.mojaknjiga.si. Pravila so bila zadnjič posodobljena 1. februarja 2021.

Pravilnik o zasebnosti

Spletna stran www.mojaknjiga.si uporablja piškotke z namenom, da vam zagotovimo boljšo izkušnjo uporabe spletne strani, varnost ter nemoteno delovanje. Vsi vaši podatki so shranjeni varno in v skladu s trenutno zakonodajo in skladno s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju GDPR) do zaključka obdelave oziroma do vašega preklica, ki ga lahko kadarkoli opravite tukaj.

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Zakaj potrebujemo piškotke?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja (na primer dodajanje izdelkov v košarico, plačilo, vpis naslova za dostavo naročila) ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovita in prijetna.

Piškotke uporablja večina spletnih strani, saj omogočajo priročen način za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami spletnih uporabnikov. Na podlagi statističnih podatkov o obiskanosti spletne strani, ki jih prav tako omogočajo piškotki, lahko upravljavci spletnih mest ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Zakaj potrebujemo piškotke?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja (na primer dodajanje izdelkov v košarico, plačilo, vpis naslova za dostavo naročila) ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovita in prijetna.

Piškotke uporablja večina spletnih strani, saj omogočajo priročen način za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami spletnih uporabnikov. Na podlagi statističnih podatkov o obiskanosti spletne strani, ki jih prav tako omogočajo piškotki, lahko upravljavci spletnih mest ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Uporabljamo naslednje skupine piškotkov

Obvezni piškotki – Obvezni piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Analitični piškotki – Piškotki za analitiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.

Oglaševalski piškotki – Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo.

Piškotki družbenih omrežij – Piškotki za družbena omrežja, ki omogočajo deljenje vsebine spletne strani na nekaterih družbenih omrežjih. Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani.

Natančen opis posameznega piškotka in čas njegove namestitve je razviden iz naslednje tabele.

 

Obvezni piškotki

PiškotekTrajanjeOpis
_icl_current_language1 danNastavitev jezika uporabnika
_icl_visitor_lang_js1 danNastavitev jezika uporabnika.
01A11 letoSpremljanje trgovine – nakupovalne košarice, blagajne etc.
cli_user_preference1 letoUporablja se za shranjevanje odločitev uporabnika o piškotkih.
cookielawinfo-checkbox-advertising1 letoUporablja se za shranjevanje odločitev uporabnika o piškotkih.
cookielawinfo-checkbox-analytical1 letoUporablja se za shranjevanje odločitev uporabnika o piškotkih.
cookielawinfo-checkbox-necessary1 letoUporablja se za shranjevanje odločitev uporabnika o piškotkih.
cookielawinfo-checkbox-social-networking1 letoUporablja se za shranjevanje odločitev uporabnika o piškotkih.
CookieLawInfoConsent1 letoUporablja se za shranjevanje odločitev uporabnika o piškotkih.
PH_HPXY_CHECKsejaPiškotek uporablja varnostni sistem za preprečevanje brute force napadov in ne omogoča identifikacije posameznega uporabnika.
PYPF28 dniSpremljanje trgovine – nakupovalne košarice, blagajne etc.
tk_aisejaSpremljanje trgovine – nakupovalne košarice, blagajne etc.
viewed_cookie_policy1 letoPiškotek, ki si zapomni prikaz obvestila o piškotkih.
woocommerce_cart_hashsejaSpremljanje trgovine – nakupovalne košarice, blagajne etc.
woocommerce_items_in_cartsejaSpremljanje trgovine – nakupovalne košarice, blagajne etc.
wordpress_logged_in_sejaUporabnik wordpressa je shranjen in prijavljen.
wordpress_sec_sejaSpremlja uporabniški račun.
wordpress_test_cookiesejaNastavi se v procesu vpisa in preveri ali je vaš brskalnik pravilno nastavljen, da dovoli piškotke, ki jih WordPress potrebuje.
wp_woocommerce_session_2 dniSpremljanje trgovine – nakupovalne košarice, blagajne etc.
wpml_browser_redirect_testsejaNastavitev jezika uporabnika.

Analitični piškotki

PiškotekTrajanjeOpis
_ga2 letiOpravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.
_gatsejaAplikacija Google Analytics uporablja piškotek za uravnavanje števila zahtevkov.
_gid1 danOpravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.

Oglaševalski piškotki

PiškotekTrajanjeOpis
_fbp3 mesecePiškotek servisa Facebook, ki omogoča boljšo uporabniško izkušnjo v oglaševanju.
fr3 mesecePiškotek podjetja Facebook, ki je namenjen zagotavljanju oglaševalskih storitev.
IDE1 letoPiškotek podjetja Doubleclick, ki meri učinkovitost oglasa in zagotavlja pravilno ciljanje oglasov glede na uporabnika.

Piškotki družbenih omrežij

PiškotekTrajanjeOpis
GPS1 danYouTube – registrira unikaten ID na mobilno napravo z namenom sledenja baziranega na GPS geograski lokaciji.
PREF8 mesecevOmogoča prikazovanje ključnih funkcionalnosti Youtube videoposnetkov.
VISITOR_INFO1_LIVE6 mesecevOmogoča prikazovanje ključnih funkcionalnosti Youtube videoposnetkov. YSC seja Omogoča prikazovanje ključnih funkcionalnosti Youtube videoposnetkov.

Kako upravljati piškotke?

Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Veljavnost politike

Politika o uporabi spletnih piškotkov se uporablja od objave dalje do preklica oziroma morebitne spremembe. Pravila so bila zadnjič posodobljena 1. februarja 2021.

Želim vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov! Hvala!

Mateja Kilar

Dostava

Večina knjig je na zalogi, zato bodo dostavljene v najkrajšem možnem času.

Varno nakupovanje

Omogočamo varno nakupovanje s kreditnimi karticami in sistemom PayPal.

Želim prejemati novice o novostih, popustih in podobnih marketinških dejavnostih.

Prijava na E-novice

Želim prejemati e-novice o novostih, akcijah, popustih, anketah in podobnih marketinških dejavnostih.