Posebni popusti za naročnike novic. Prijavi se >>

Do BREZPLAČNE DOSTAVE vam manjka še 49,00  (velja za predračun, kartice, PayPal)!

Zadnje novice

Kaj se je zgodilo z Angeliko?

Kaj se je zgodilo z Angeliko? »Lady, zbudite se! Lord vas že nestrpno čaka«, se je spletična nemirno prestopala po sobi in odgrinjala iz oken dolge žametne vinsko rdeče zavese, da so nežni snopi sramežljivega
Preberi več »

Razglednice … jih še pošiljate?

Razglednice Cerkniškega jezera in Rakovega Škocjana Mogoče se vam vprašanje iz naslova zdi povsem brezpredmetno, saj imamo danes pač pametne telefone in preostale naprave, s katerih je veliko hitreje in bolj priročno poslati kratek sms,
Preberi več »

Na rajžo bom šel

Kako ti izlet spodbudi domišljijo? Jesen nam je postregla z obilico čudovitih sončnih dni, ki smo jih lahko izkoristili za pohajanje. Včasih res ni treba, da se podajamo k sosedom, ko pa imamo doma toliko
Preberi več »

Lestvica domačih najboljših

»Nadležno morsejevsko piskanje starinske Braunove budilke je prestrelilo ušesa Petra Čuka in njegove soproge Eme ter ju nasilno iztirilo iz površinskega spanca, za katerim trpi nemalokateri pripadnik tretjega življenjskega obdobja.« Tole ni še en prevod
Preberi več »

Lestvica domačih najboljših

20. oktobra, 2022

Slovenski avtorji

»Nadležno morsejevsko piskanje starinske Braunove budilke je prestrelilo ušesa Petra Čuka in njegove soproge Eme ter ju nasilno iztirilo iz površinskega spanca, za katerim trpi nemalokateri pripadnik tretjega življenjskega obdobja.« Tole ni še en prevod uspešnega angleško-govorečega avtorja, ampak obetaven uvod v Godlerjev roman Vohun, ki me je okužil. Jure Godler je izdal še tretji roman z glavnima junakoma, agentoma Novakom in Spenserjem z naslovom Doktor nobody. Ker vemo, da je avtor tudi odličen komedijant, voditelj in skladatelj, sem se odločila, da preberem vse tri romane in vidim, če je Jure Godler tako brez dlake na jeziku tudi v pisani besedi, kot je v svoji večerni oddaji.

Pogosto smo nadvse navdušeni nad tujimi avtorji, da domače kar potisnemo v kot in nanje pozabimo. A če se dobro razgledaš po knjižnih policah, imamo v zadnjem času na njih kar nekaj odličnih knjig: od romanov do priročnikov in kuharskih knjig. Ker je prav, da podpremo domače, vam jih spodaj predlagamo nekaj, ki so vredni, da jih vzamete v roke:

  • Trenutno prvo mesto zasede Miha Mazzini z uspešnico Osebno. Moški, ki odkrito spregovori o duhovnosti, odnosih ter iskanju bližine in najboljše verzije sebe. Malokdo je pripravljen svojo osebno navlako dati tako odprto na vpogled.
  • Ženska verzija izpovedi je roman Belo se pere na devetdeset avtorice Bronje Žakelj, ki je mojstrsko opisala svoje odraščanje v 70. in 80. letih, o bolezni in spopadanju z njo ter pristnih odnosih med družinskimi člani.
  • Potem je tukaj odlični pisatelj Tadej Golob s kriminalno serijo o inšpektorju Tarasu Birsi, ki smo jo vsi brali, gledali po TV ali pa oboje in nato iskali tiste drobce razlik, ki so bili tako čudovito opisani v knjigah, film pa jih zaradi žanrskih zadržkov ni mogel prikazati.
  • Za tiste, ki imate radi starodavne svetove in ljudstva, je prave zgodbe spisal Sebastjan Pregelj. Čudovito se mi zdi, da naši otroci vedno več berejo sodobne pisce in nekatere spoznajo tudi v živo. Tako je tudi Preglova knjiga Deček Brin na domačem kolišču uvrščena na seznam knjig za bralno značko v osnovni šoli. Pregljev najnovejši roman V Elvisovi sobi, pa je namenjen odraslim in ne posega tako daleč nazaj, ampak le v leta razpada Jugoslavije.
  • Za tiste, ki bi radi nekaj motivacijskega duha priporočamo knjigo Svobodno srce. Kako je v življenju lahko prav vse mogoče, pa začutimo ob branju knjige Izza in samorog. Ko jo daš iz rok, maček Tom ni nikoli več isti, ampak dobi še večjo vrednost.
  • Avtorico Mišo Pušenjak poznajo vsi navdušenci nad vrtnarjenjem. Njeni priročniki podajo informacije za vse vrste vrtičkarjev tudi za ustvarjanje vrta na tvojem balkonu z vrtičkom v posodah. Priročnikov slovenskih avtorjev je res veliko. Vse od izvrstnih napotkov do boljšega zdravja Barbare Černe,Pohodnih vodnikov, Darilnik knjižic

Ker je seznam dolg in pester, meni pa se mudi naprej odkrivati Godlerjeve literarne bisere, vas puščam kar pri seznamu. Preklikajte in gotovo se najde kaj za vas.

Lestvica domačih najboljših

Prijava na E-novice

Želim prejemati e-novice o novostih, akcijah, popustih, anketah in podobnih marketinških dejavnostih.