Posebni popusti za naročnike novic. Prijavi se >>

Do BREZPLAČNE DOSTAVE vam manjka še 49,00  (velja za predračun, kartice, PayPal)!

Usojeno

Uvod v trilogijo

24,90  + DDV

-
+

POMEMBNO OBVESTILO! Prednaročniška cena velja do oz. do izida. Po oddanem naročilu boste na vaš elektronski naslov prejeli predračun, ki mora biti poravnan do . Knjige, ki so kupljene skupaj s prednaročilom odpošljemo ko knjiga iz prednaročila izide. Če bi želeli ostale knjige, ki so že izšle dobiti prej, oddajte dve ločeni naročili.

Avtor
Teri Terry
Format (cm)
13,5 × 20,8
Število strani
488
Vezava
trda

Po izhodu Združenega kraljestva iz Evropske unije pisateljica opisuje alternativen, vendar našemu podoben svet, kjer pa se stvari sprevržejo v strahotne. Usojeno je mladinski roman, kjer so v ospredju najstniki, ki sicer ne morejo glasovati, nosijo pa breme posledic, ki se dogajajo v Londonu. Zgodba je predstavljena iz zornega kota dveh najstnic. Prva je Samantha, krajše Sam, petnajstletnica, ki je hčerka podpredsednika vlade. Živi v bogastvu in prestižu. Ima pa za seboj travmatično izkušnjo iz otroštva. Drugo dekle je Ava, sedemnajstletnica, ki živi z očetom, ki je po izgubljeni službi profesorja, zaposlen kot taksist. Mama pa je Avo in očeta zapustila ob brexitu in se vrnila na Švedsko, česar Ava ni mogla razumeti.

Zaradi svoje pridnosti, je dobila štipendijo v prestižni šoli. Sam in Ava obiskujeta isto šolo, povežejo pa ju inštrukcije in kljub vsem razlikam dekleti postaneta prijateljici in zaupnici. V Londonu se prav tedaj začnejo incidenti in napadi skupine A4A (Anarhija za vse), ki so povod, da vlada krepi vojsko, omejuje pravice, določi policijsko uro, nato pa začne dodatno omejevati najstnike, ki so pogon uporniških akcij. Ko uvedejo smrtno kazen in nato le to tudi za otroke starejše od dvanajst let, se zdi, da rešitve ni. Sam pa vseeno poskuša stvari spremeniti. – dobreknjige.si


Odlomek iz knjige Usojeno

Do danes sem v vseh glavnih pogledih zmeraj počela, ker se je od mene pričakovalo. Tistega, kar sem storila, ni vzel resno, kajne? Ne razume, kako se počutim. Noče vedeti. Hoče, da sem na varnem. Hoče, da sem tiho. Hoče, da se izogibam novinarjem. Hoče, da nikoli več ne bi spregovorila o ničemer temu podobnem. Vendar pa ne moreš zmeraj dobiti tistega, kar hočeš.

»Napet in neodložljiv užitek.« – Bookbag

Eno dekle. Ena smrtonosna odločitev!

Sam je doslej lagodno živela kot hči podpredsednika vlade, a to se bo vsak hip končalo. Napočili so burni časi. Meje so se zaprle in protesti se sprevračajo v nasilje. Vlada za to krivi mlado prebivalstvo in uvaja stroge zajezitvene ukrepe. Blokirala jim je mobilne telefone, prepovedala shode, vsakršno nestrinjanje pa surovo zatrla.

Sam je razklana med zvestobo svoji družini in tem, da bi storila, kar je prav. Ko naleti na Avo in Lucasa, se odloči. Eno samo dekle, ena sama izbira. Lahko kaj spremeni? Mora. Tudi če na kocko postavi svoje življenje – in svoje srce.

SORODNI IZDELKI

24,90  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green

24,90  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green

24,90  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green

V ISTI KATEGORIJI

-5 %

Original price was: 21,99 €.Current price is: 20,89 €. + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green

24,90  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green

24,90  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green

24,90  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
-5 %

Original price was: 99,00 €.Current price is: 94,05 €. + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
-5 %

Original price was: 21,00 €.Current price is: 19,95 €. + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Dostava

Večina knjig je na zalogi, zato bodo dostavljene v najkrajšem možnem času.

Varno nakupovanje

Omogočamo varno nakupovanje s kreditnimi karticami in sistemom PayPal.

Želim prejemati novice o novostih, popustih in podobnih marketinških dejavnostih.

Prijava na E-novice

Želim prejemati e-novice o novostih, akcijah, popustih, anketah in podobnih marketinških dejavnostih.