Posebni popusti za naročnike novic. Prijavi se >>

Do BREZPLAČNE DOSTAVE vam manjka še 49,00  (velja za predračun, kartice, PayPal)!

Zadnje novice

Kaj se je zgodilo z Angeliko?

Kaj se je zgodilo z Angeliko? »Lady, zbudite se! Lord vas že nestrpno čaka«, se je spletična nemirno prestopala po sobi in odgrinjala iz oken dolge žametne vinsko rdeče zavese, da so nežni snopi sramežljivega
Preberi več »

Razglednice … jih še pošiljate?

Razglednice Cerkniškega jezera in Rakovega Škocjana Mogoče se vam vprašanje iz naslova zdi povsem brezpredmetno, saj imamo danes pač pametne telefone in preostale naprave, s katerih je veliko hitreje in bolj priročno poslati kratek sms,
Preberi več »

Na rajžo bom šel

Kako ti izlet spodbudi domišljijo? Jesen nam je postregla z obilico čudovitih sončnih dni, ki smo jih lahko izkoristili za pohajanje. Včasih res ni treba, da se podajamo k sosedom, ko pa imamo doma toliko
Preberi več »

Lestvica domačih najboljših

»Nadležno morsejevsko piskanje starinske Braunove budilke je prestrelilo ušesa Petra Čuka in njegove soproge Eme ter ju nasilno iztirilo iz površinskega spanca, za katerim trpi nemalokateri pripadnik tretjega življenjskega obdobja.« Tole ni še en prevod
Preberi več »

Na rajžo bom šel

3. novembra, 2022

Obveščamo november

Kako ti izlet spodbudi domišljijo?

Jesen nam je postregla z obilico čudovitih sončnih dni, ki smo jih lahko izkoristili za pohajanje. Včasih res ni treba, da se podajamo k sosedom, ko pa imamo doma toliko čudovitih kotičkov. Kdor pravi: »Pri sosedih je vedno boljše,« se krepko moti.

Neznansko smo lahko srečni za ta naš mali kotiček pod soncem. Imamo prav vse od zelenih dolin, do Alp, imamo svoje morje in jezera. Še celo otok na jezeru. Naši gozdovi so čudoviti in ko pade mrak in se stemni, nam še vedno svetijo zvezde.

Bled

Foto: Zoran Vidrih, Bled

 

Ja vem, da se ti v tem trenutku to zdi kar malo hecno. Le zakaj naj nam zvezde ne bi več sijale? Ampak že marsikateri Evropejec, živeč v mestu ali njegove obrobju, ne pozna zvezdnatega neba, tako kot mi, v živo. Tudi meni je bilo hecno, ko mi je za to povedala lokalna vodička.

Tako zelo smo vajeni narave in zvezd na nebu, da si ne moremo predstavljati, kako bi lahko bilo drugače. Ker se čutimo del narave, bodimo tudi mi del nje. Raziskujmo jo, odpirajmo si nove razglede in z njimi pišimo nepozabne spomine. Na tihem smo vedno ponosni na to, kje vse smo bili in kaj vse smo videli.

Izleti so lahko naš pobeg iz vsakdana in stresa, novo doživetje ali pa nekaj, kar počnemo zelo pogosto in smo vajeni rajžati. Vseeno je, v katero skupino spadate: med nenehne pohodnike in iskalce lepot ali pa tiste, ki si jih privoščite bolj zmerno. Važno je, da si jih dozirate in ohranjate v srcu, da so z vami v trenutkih, ko si želite pobegniti proč.

Špičnik

Foto: Zoran Vidrih, Špičnik – srce med vinogradi

 

Tudi naša pristna doživetja so tisto, kar polni našo domišljijo. Tako zelo malo je potrebno. Samo zapremo oči in se prestavimo spet tja, kjer smo zrli po neskončnih poljih pšenice in sončnic ali pa tja, kjer se je v daljavi svetlikalo jezero in so v jati letele ptice. Znajdemo se v gozdu, ko opazujemo ples listja v krošnjah dreves ali pa na gradu, kjer občudujemo stoletja stare stvari in si predstavljamo kakšno je bilo življenje v času grajske gospode … in tako si lahko vedno znova in znova narišemo nasmeh na ustnice.

Ko te bo ponovno zamikalo, da bi odkril kakšen še neraziskan kotiček naše prelepe dežele, prebrskaj po vodnikih, ki so jih pripravili tisti, ki čutijo še posebno navdušenje nad raziskovanjem, hojo, planinarjenjem, kolesarjenjem …

Velika Planina

Foto: Zoran Vidrih, Velika Planina

 

Tudi na naših policah najdeš Veliki kolesarski vodnik po Sloveniji, pa tudi vodnika za gibalno ovirane Z vami bom na rajžo šel, za vse tiste, ki ste vedno priklenjeni na kolesa in težko najdete pravi izlet zase. Najdete lahko vodnike po gorskih poteh po vsej naši deželi od Notranjske s Snežnikom do Zahodnih Julijskih Alp. Da se ne izgubiš, lahko pobrskaš med dobrimi klasičnimi zemljevidi, ki delujejo tudi tam, kjer ni signala in ko je baterija na mobilcu prazna.

Sedaj pa le urno v načrtovanje novih raziskovanj in čudovitih doživetij. Če rad popisuješ, kam vse te je pot zanesla, koliko si prehodil in prekolesaril, pa vedno vzemi s sabo Zapise z gora. Sedaj bodo še posebej lepi. ?

Veliko dobrih idej za pohod, predvsem za tiste, ki nosite hribe in gore v srcu, lahko najdete v Facebook skupini Zapisi z gora.

Prijava na E-novice

Želim prejemati e-novice o novostih, akcijah, popustih, anketah in podobnih marketinških dejavnostih.