Vsak teden novi popusti za naročnike novic. Prijavi se >>

Do BREZPLAČNE DOSTAVE vam manjka še 49,00  (velja za predračun, kartice, PayPal)!

Zadnje novice

Malo drugačna Jesenska pripoved

Kot jesen štejemo del leta med poletjem in zimo ali z astronomsko natančnostjo dobo od jesenskega enakonočja do zimskega sončnega obrata. Jesen nam prinese jesensko vreme, ki si ga največ ljudi predstavlja kot v sive
Preberi več »

Raje bereš ali gledaš?

23. marca, 2022

Tudi naši avtorji znajo napisati dobre kriminalke. Gotovo poznate najbolj prodajanega avtorja Tadeja Goloba. Navdušenci lahko te dni na televiziji spremljate serijo posneto po romanu Jezero, v kateri se je zgodba že dobro zapletla.

To nedeljo pride na spored nova serija Leninov park, sledila pa ji bo še Dolina rož.

Včasih smo nad filmom razočarani, ker je knjiga v nas pustila drugačne in boljše vtise. Režiserji si dovolijo, da del zgodbe prilagodijo po svojih zamislih, kar ni nujno najbolje. Tudi če zgodba ostane enaka, jo v pisani besedi avtor pripoveduje čisto drugače.

V posnetku si režiser pomaga z lučjo ali temo, z zvoki, ki zbujajo občutke, s hitrostjo zgodbe in še marsičem. Vse zato, da v nas vzbudi določene občutke. Vsak od nas vseeno doživlja dogajanje na platnu nekoliko drugače, zato je težko soditi.

Tudi Golobove kriminalke sta režirala dva različna režiserja, vsak s svojo posebno tehniko. Sami lahko poiščete razlike med režiserjema.

Ne glede na to, ali boste knjige brali pred ogledom serij ali kasneje pa nam zaupajte, kako ste si med branjem predstavljali zapeljivega detektiva Tarasa Birso, ko veste, da ga igra šarmantni Sebastian Cavazza?

Prijava na E-novice

Želim prejemati e-novice o novostih, akcijah, popustih, anketah in podobnih marketinških dejavnostih.