Posebni popusti za naročnike novic. Prijavi se >>

Do BREZPLAČNE DOSTAVE vam manjka še 49,00  (velja za predračun, kartice, PayPal)!

Resnice in laži o hrani
-5 %
Avtor
Anita Šupe
Format (cm)
12,5 × 19,5
Število strani
288
Vezava
mehka

Resnice in laži o hrani

Dopolnjena izdaja

18,91  + DDV

Prihranek: 0,99 
(-5 %)
-
+

POMEMBNO OBVESTILO! Prednaročniška cena velja do oz. do izida. Po oddanem naročilu boste na vaš elektronski naslov prejeli predračun, ki mora biti poravnan do . Knjige, ki so kupljene skupaj s prednaročilom odpošljemo ko knjiga iz prednaročila izide. Če bi želeli ostale knjige, ki so že izšle dobiti prej, oddajte dve ločeni naročili.

Avtor
Anita Šupe
Format (cm)
12,5 × 19,5
Število strani
288
Vezava
mehka

To je dopolnjena izdaja knjige »Resnice in laži o hrani: z izvorno prehrano do boljšega zdravja in primerne telesne teže«.

Med najnovejšimi znanstvenimi spoznanji o zdravi hrani in tistim, kar vedo v zdravniških ordinacijah, je velikanski prepad. Neznanje zdravnikov je veliko. Zdravniki bi morali spremljati strokovno literaturo ter osebna mišljenja in spoznanja uporabljati pri svojem delu, ne pa se naslanjati na pripovedi farmacevtov. S pravim znanjem naj bi skrbeli za naše zdravje; nova spoznanja o zdravi hrani so povsem nasprotna uradno veljavnim. O tem piše ta knjiga in opozarja:

  • Znanstveni dokazi o škodljivosti maščobe in holesterola ne obstajajo.
  • Nasičene maščobe v hrani živalskega izvora ne povzročajo niti srčnih bolezni niti drugih kroničnih civilizacijskih bolezni.
  • Debelost ni odvisna niti od čezmernega uživanja hrane niti od pomanjkanja telesne aktivnosti, ampak od neravnovesja v hormonskem uravnavanju maščobnega tkiva in presnove maščobe.
  • Inzulin je primarni regulator nabiranja maščobe; ogljikovi hidrati, ki spodbujajo izločanje inzulina, pa so neposredni povzročitelj debelosti.
  • Bolezni srca in ožilja niso povezane z vnosom nasičenih maščob s hrano. Pravi vzrok bolezni srca in ožilja so kronična vnetja v arterijah, ki nastajajo zaradi nezdrave prehrane, v kateri prevladujejo sladkor, moka in industrijske maščobe.
  • Kolikor več zaužijemo industrijsko predelane hrane, ki sestoji izsladkorja, škroba, pšeničnega glutena, hidrogeniranih maščob, glukozno-fruktoznega sirupa in kemičnih dodatkov, toliko bolj spodbujamo nastajanje vnetij in presnovnega kaosa, kar privede do kroničnih vnetnih bolezni, hormonskih in presnovnih motenj, neprenašanja, alergij in avtoimunskih bolezni.
  • Poznamo samo en način odvračanja širitve sodobnih kroničnih bolezni, in to je vrnitev k prehrani v njeni izvorni obliki.

SORODNI IZDELKI

V ISTI KATEGORIJI

-7 %

25,95  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green

26,95  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green

27,90  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green

22,90  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Dostava

Večina knjig je na zalogi, zato bodo dostavljene v najkrajšem možnem času.

Varno nakupovanje

Omogočamo varno nakupovanje s kreditnimi karticami in sistemom PayPal.

Želim prejemati novice o novostih, popustih in podobnih marketinških dejavnostih.

Prijava na E-novice

Želim prejemati e-novice o novostih, akcijah, popustih, anketah in podobnih marketinških dejavnostih.