Posebni popusti za naročnike novic. Prijavi se >>

Do BREZPLAČNE DOSTAVE vam manjka še 49,00  (velja za predračun, kartice, PayPal)!

Intuitivno-prehranjevanje
-7 %
Avtor
Elyse Resch, Evelyn Tribole
Format (cm)
16,5 × 23,5
Število strani
412
Vezava
mehka

Intuitivno prehranjevanje

Revolucionarno slovo od shujševalnih diet

Original price was: 29,90 €.Current price is: 27,81 €. + DDV

Prihranek: 2,09 
(-7 %)
-
+

POMEMBNO OBVESTILO! Prednaročniška cena velja do oz. do izida. Po oddanem naročilu boste na vaš elektronski naslov prejeli predračun, ki mora biti poravnan do . Knjige, ki so kupljene skupaj s prednaročilom odpošljemo ko knjiga iz prednaročila izide. Če bi želeli ostale knjige, ki so že izšle dobiti prej, oddajte dve ločeni naročili.

Avtor
Elyse Resch, Evelyn Tribole
Format (cm)
16,5 × 23,5
Število strani
412
Vezava
mehka

Svetovna uspešnica je edinstven vodnik k zdravi telesni samopodobi in vseživljenjskemu dobremu odnosu do hrane. Avtorici nas v njej naučita, kako se ponovno povežemo s svojo notranjo modrostjo – kako se odučimo vsega, kar so nam kdaj govorili o štetju kalorij in drugih vidikih shujševalne kulture.


V tej posodobljeni izdaji klasične uspešnice boste spoznali, kako:

  • slediti desetim načelom intuitivnega prehranjevanja, da bi razvili drugačen, zaupljiv odnos do hrane,
  • se upreti kulturi hujšanja in za zmeraj zavrniti shujševalno miselnost,
  • poiskati zadovoljstvo v hrani, ki jo izberete,
  • biti prijazni do svojih čustev, telesa in sebe,
  • spoštovati svoje telo in skleniti mir s hrano.

Vse to in še več boste zlahka usvojili, ko bo intuitivno prehranjevanje postalo del vašega vsakdana. Začutite svobodo, ki spremlja zaupanje lastni notranji modrosti – in to vse življenje.

Znova odkrijte uživanje ob jedi.


DESET NAČEL INTUITIVNEGA PREHRANJEVANJA

1. OPUSTITE SHUJŠEVALNO MISELNOST
Zavrzite članke iz revij in knjige o dietah, ki ponujajo lažno upanje, da boste hitro, preprosto in za vedno izgubili kilograme. Razjezite se na shujševalno kulturo, ki spodbuja izgubljanje teže, ter na laži, ki so pripeljale do tega, da se počutite, kot da vam je znova spodletelo, ko dieta preneha delovati in vnovič pridobite vse izgubljene kilograme.

2. PRISLUHNITE LAKOTI
Ko dosežete točko pretirane lakote, vam ne koristi nobeno načrtovanje zmernega, zavestnega hranjenja več. Če se naučite prisluhniti temu prvemu biološkemu signalu, pa položite temelje za vnovično zaupanje vase in v hrano.

3. SKLENITE MIR S HRANO
Če si govorite, da ne smete ali ne morete jesti določenih živil, boste občutili prikrajšanje, ki bo naraslo v neobvladljivo željo po hrani, nato pa v prenajedanje. Ko se končno »vdate« prepovedanim jedem, boste uživanje hrane doživeli zelo intenzivno, kar lahko pripelje do sindroma zadnje večerje in hudih občutkov krivde.

Sklenite mir s hrano.

4. POSTAVITE SE PO ROBU PREHRANSKI POLICIJI
Prehranska policija uveljavlja nerazumna pravila, ki jih je ustvarila shujševalna kultura. Njen štab je zasidran globoko v vaši psihi in iz njenih zvočnikov se razlegajo zasmehovanje, obtoževanje in izrazi brezupa.

5. ODKRIJTE DEJAVNIK ZADOVOLJSTVA
Ko si na vse kriplje prizadevamo, da bi se podredili kulturi diet, pogosto spregledamo enega najbolj temeljnih darov našega obstoja – užitek in zadovoljstvo, ki ju lahko doživimo, ko jemo. Ko jeste, kar resnično želite, v vabljivem okolju, je užitek ob tem močna sila, ki pripomore k vašim občutkom zadovoljstva in zadovoljênosti.

6. OBČUTITE SITOST
Da bi občutili sitost, morate zaupati, da boste sami sebi privoščili hrano, ki si jo želite. Prisluhnite signalom svojega telesa, ki vam sporočajo, da niste več lačni, in opazujte znamenja, ki kažejo, da ste udobno siti.

Za vselej se osvobodite kroničnega sledenja shujševalnim dietam.

7. PRIJAZNO SE SOOČITE S ČUSTVI
Tesnobnost, osamljenost, zdolgočasenost in jeza so občutki, ki jih občasno doživljamo vsi. Vsak ima svoj sprožilec in vsak ima svoj način, s katerim ga pomiri. Nobenega od njih ne boste rešili s hrano. Morda vas bo za kratek čas potolažila, vam odvrnila pozornost od bolečine ali jo celo otopila. Ne bo pa rešila vaših težav.

8. SPOŠTUJTE SVOJE TELO
Težko je zavračati dietno miselnost, če ste nerealistični glede velikosti ali oblike svojega telesa in kritični do njiju. Vsa telesa si zaslužijo dostojanstvo.

9. GIBANJE – OBČUTITE RAZLIKO
Pozabite na vojaško urjenje! Samo začnite se gibati in občutite razliko v počutju. Namesto da bi se ukvarjali s tem, koliko kalorij pokurite z vadbo, raje opazujte svoje občutke ob tem, ko se vaše telo giblje.

10. POČASTITE SVOJE ZDRAVJE – JEJTE S POSLUHOM ZA TELO
Zapomnite si: da bi bili zdravi, vam ni treba jesti popolno. Od enega prigrizka, enega obroka ali enega dneva vam ne bo začelo primanjkovati hranil. Pomembno je tisto, kar jeste redno dlje časa – šteje napredek, ne popolnost.

SORODNI IZDELKI

V ISTI KATEGORIJI

-7 %

Original price was: 27,90 €.Current price is: 25,95 €. + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
NOVO

26,95  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green

27,90  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green

22,90  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Dostava

Večina knjig je na zalogi, zato bodo dostavljene v najkrajšem možnem času.

Varno nakupovanje

Omogočamo varno nakupovanje s kreditnimi karticami in sistemom PayPal.

Želim prejemati novice o novostih, popustih in podobnih marketinških dejavnostih.

Prijava na E-novice

Želim prejemati e-novice o novostih, akcijah, popustih, anketah in podobnih marketinških dejavnostih.