DOBRODOŠLI V PRENOVLJENI KNJIGARNI mojaknjiga.si

Do BREZPLAČNE DOSTAVE vam manjka še 50,00  (velja za predračun, kartice, PayPal)!

Fibromialgija
NOVO
Avtor
Andy Abril , Barbara K. Bruce
Format (cm)
15 × 21
Št. strani
358
Vezava
mehka
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Fibromialgija

Kronična razširjena bolečina

24,60  + DDV

-
+

POMEMBNO OBVESTILO! Prednaročniška cena velja do oz. do izida. Po oddanem naročilu boste na vaš elektronski naslov prejeli predračun, ki mora biti poravnan do . Knjige, ki so kupljene skupaj s prednaročilom odpošljemo ko knjiga iz prednaročila izide. Če bi želeli ostale knjige, ki so že izšle dobiti prej, oddajte dve ločeni naročili.

Avtor
Andy Abril , Barbara K. Bruce
Format (cm)
15 × 21
Št. strani
358
Vezava
mehka

Ta knjiga ponuja upanje. Upanje, da fibromialgija ne določa vaše identitete. Upanje, da se boste lahko vrnili v življenje, polno zadovoljstva. Celo s to boleznijo.

S fibromialgijo je težko živeti in še težje jo je razumeti. Desetletja skrivnosti in zmot o tej bolezni so znanje o njej ter spopadanje z njo še bolj otežila. Iskanje zanesljivih odgovorov in strategij za lajšanje simptomov fibromialgije je bilo zapleteno – vse do zdaj!


KAJ JE  FIBROMIALGIJA:

Občutite bolečine v mišicah. Bolijo vas tudi sklepi. Imate otrdel vrat. Pogosto ste zmedeni ali raztreseni. Pojavlja se izčrpanost. Včasih se počutite omotični. Muči vas nespečnost – ali pa ste ves čas močno zaspani in potrebujete veliko spanja. Pomembno se je zavedati, da so simptomi, ki jih čutite, resnični. Fibromialgija je resnično obolenje. Poleg tega je to bolezensko stanje, ki ga je možno uspešno zdraviti. 

Preberite članek o fibromialgiji v spletni izdaji revije Sensa!


Pogosta vprašanja obolelih:

Si želim tako nadaljevati vsak dan?

S kom se lahko o tem pogovorim? Ali je vse samo ‘v moji glavi’?

Ali si vse izmišljam? Se to sploh zares dogaja? Navzven sem videti zdrav/a, vendar nisem prepričan/a, da sem resnično zdrav/a.

Posebnosti v priročniku:

  • zgodbe ljudi, ki so potrebovali leta do diagnoze
  • strategije za spopadanje z boleznijo za obolele in njihove bližnje
  • načrtovalniki urnikov, gibanja, prehranjevanja …
  • POMEMBNO: dodane nekaj slovenske specifike!

Končno jasni odgovori o eni od najbolj zapletenih bolezni.


IZ SPREMNIH BESEDIL

»Res, da je priročnik fokusiran na kronično razpršeno bolečino/fibromialgijo; a nasveti, ki jih ponuja, lahko pomagajo tudi drugim osebam s kronično boleznijo. In preventivno tudi vsem, ki se soočajo s kronično preutrujenostjo in s stresom. Poleg tega pa so bili v času pandemije mnogi postavljeni pred velik vprašaj, kako pomagati in si pomagati pri posledicah bolezni, t. i. ‘dolgem kovidu’. Zdi se mi, da ta priročnik tudi njim lahko ponudi obilo nasvetov za vsakdan.« »Bolezen človeka potemni ali posvetli. Odločitev je naša in leži globoko v nas samih. Ta priročnik pa nam daje občutek GPS-a, ki na zemljevidu simptomov in življenjskih sprememb pomaga locirati mesto, kje se nahajamo in katero pot ali poti v svetlobo lahko izberemo.« – Margareta Bubnich, dr. med.

Prevod knjige Kronična razpršena bolečina – Fibromialgija je prvi tuji priročnik v slovenskem jeziku za bolnike s to boleznijo, ki z vseh vidikov obravnava ta zapleteni kronični bolečinski sindrom iz skupine zunajsklepnega revmatizma. Fibromialgija je stara bolezen, saj je veliko dokazov, da so zaradi nje ljudje trpeli že v davni preteklosti. Priročnik bo v veliko pomoč bolnikom s fibromialgijo, ki se bodo na enem mestu in na razumljiv način seznanili z boleznijo, njenimi simptomi in znaki, kako jo sprejeti, se z njo spopadati in premagovati ter zdraviti. Nedvomno bo priročnik kot pripomoček dobrodošel tudi za zdravnike različnih specialnosti in druge zdravstvene delavce, ki bodo v njem našli veliko koristnih podatkov in ga bodo lahko priporočali svojim bolnikom. Priročniku o fibromialgiji Klinike Mayo želimo uspešno poslanstvo med bolniki s fibromialgijo in vsemi drugimi, ki prihajajo v stik s to zapleteno kronično boleznijo. – Društvo z fibromialgijo, zanj Mojca Kos Golja, dr. med.

Naj bo knjiga blizu vas, naj vas spremlja kot vaš dnevnik in vam daje smernice in motivacijo. Želim si, da se jo spomnite vzeti v roke, ko imate občutek, da ste obstali na mestu in ne znate naprej. Pomagala vam bo pri marsikaterem odgovoru. Resnično vam je lahko v pomoč, če si le to dovolite. Zlata vredna knjiga, ki ponudi usmeritve in mali opomnik, kako komunicirati drug z drugim. Fibromialgija kot vsaka bolezen močno poseže v družinsko dinamiko in v odnose. – mag. Špela Zelko

POMEMBNO: Dodana nova klasifikacija bolezni, ki stopi v veljavo 2022! BOLEZEN SE PO NJEJ IMENUJE: KRONIČNA RAZPRŠENA BOLEČINA – FIBROMIALGIJA


Andy Abril, dr. med. – je predsednik Oddelka za revmatologijo in strokovni direktor Programa zdravljenja fibromialgije, multidisciplinarnega programa na kliniki Mayo v Jacksonvilleu v zvezni državi Florida. Dr. Abril je tudi programski direktor Revmatološkega društva klinike Mayo na kampusu v Floridi in izredni profesor medicine na univerzi Mayo Clinic College of Medicine ter specialist revmatolog.

Zdravnica dr. Barbara K. Bruce – je direktorica kliničnega Programa zdravljenja fibromialgije na kliniki Mayo v Jacksonvilleu v zvezni državi Florida. Kot psihologinja se ukvarja z bolečino na oddelku za psihiatrijo in psihologijo klinike Mayo, poleg tega je profesorica psihologije na univerzi Mayo Clinic College of Medicine and Science. Dr. Bruce je aktivna v Ameriškem združenju za bolečine in v Mednarodnem združenju za preučevanje bolečine ter v številnih drugih strokovnih organizacijah, ki so namenjene preučevanju in zdravljenju bolečine.

SORODNI IZDELKI

NOVO

8,90  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
NOVO

16,90  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
-5 %
NOVO

23,75  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
NOVO

24,60  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
-12 %
NOVO

21,90  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Dostava

Večina knjig je na zalogi, zato bodo dostavljene v najkrajšem možnem času.

Varno nakupovanje

Omogočamo varno nakupovanje s kreditnimi karticami in sistemom PayPal.

Želim prejemati novice o novostih, popustih in podobnih marketinških dejavnostih.

Prijava na E-novice

Želim prejemati e-novice o novostih, akcijah, popustih, anketah in podobnih marketinških dejavnostih.