Posebni popusti za naročnike novic. Prijavi se >>

Do BREZPLAČNE DOSTAVE vam manjka še 49,00  (velja za predračun, kartice, PayPal)!

Zadnje novice

Kaj se je zgodilo z Angeliko?

Kaj se je zgodilo z Angeliko? »Lady, zbudite se! Lord vas že nestrpno čaka«, se je spletična nemirno prestopala po sobi in odgrinjala iz oken dolge žametne vinsko rdeče zavese, da so nežni snopi sramežljivega
Preberi več »

Razglednice … jih še pošiljate?

Razglednice Cerkniškega jezera in Rakovega Škocjana Mogoče se vam vprašanje iz naslova zdi povsem brezpredmetno, saj imamo danes pač pametne telefone in preostale naprave, s katerih je veliko hitreje in bolj priročno poslati kratek sms,
Preberi več »

Na rajžo bom šel

Kako ti izlet spodbudi domišljijo? Jesen nam je postregla z obilico čudovitih sončnih dni, ki smo jih lahko izkoristili za pohajanje. Včasih res ni treba, da se podajamo k sosedom, ko pa imamo doma toliko
Preberi več »

Lestvica domačih najboljših

»Nadležno morsejevsko piskanje starinske Braunove budilke je prestrelilo ušesa Petra Čuka in njegove soproge Eme ter ju nasilno iztirilo iz površinskega spanca, za katerim trpi nemalokateri pripadnik tretjega življenjskega obdobja.« Tole ni še en prevod
Preberi več »

Kaj imata skupnega ljubezen in bograč?

4. oktobra, 2022

Golaž

Beseda ljubezen nam sprva izvabi nasmešek na obraz. Ja, bila naj bi nekaj lepega, najlepšega. Ampak v resnici, je kot dobro začinjen bograč.

Se še spomniš svoje prve simpatije? Ja, prve zaljubljenosti so še tako simpatične in nedolžne. A tistemu, ki se zgodijo, povzročijo pravi vulkan čustev. Že sama zaljubljenost vsebuje hrepenenje po pogledu, po naklonjenosti, ščepec nelagodja, kar nekaj sramežljivosti in ranljivosti.

Hkrati ti da misliti, da je na svetu tako čudovito, da si lahek kot ptica in bi lahko kar poletel. Da je tvoje srce tako polno energije, da bi skakal do oblakov. Ja, zaljubljenost ti da pravo moč superjunakov. No, vsaj počutiš se tako. Usojena za ljubezen

Znanstveno niso nikoli dokazali, kako dolgo traja zaljubljenost. A če jo gojimo dovolj dolgo se na koncu transformira v ljubezen. Je ta bolj resna in pusta? Mogoče. Se pari razidejo, ker je zaljubljenost popustila? Nekateri zagotovo.

Si predstavljaš, kako si se ob svoji ljubljeni osebi počutil na začetku? Kako je pokalo in se iskrilo. Nekateri ves čas slepo iščejo prav to: nenehno vznemirjenje. Zato pobegnejo takoj, ko se jim zdi, da se iskrica ne sveti več tako močno.

Nikoli ne sprevidijo, da je prava ljubezen pravzaprav prednost. Je nekaj stalnega, stanovitnega. Nekaj, na kar se lahko zaneseš. Je tudi varnost in notranja toplina. Tisto norčavo in nezanesljivo se spremeni v nekaj trdnega in pogosto večnega.

Se še vedno sprašuješ, zakaj je ljubezen kot dobro začinjen bograč?

Bograč, kot ga kuhajo prave gospodinje, vsebuje tri različne vrste mesa, krompir, česen in čebulo, nekaj različnih začimb, kanček rdečega vina in paradižnikove mezge, pa tudi en fino pekoč feferon, ki te useka direktno po jeziku!

Tudi ljubezen je velik kotel različnih sestavin in po strokovni klasifikacij je kompleksno čustvo. Prelivajo se skrb, hrepenenje, pogrešanje, bližina, poželenje, sreča, hvaležnost, ljubosumje … Samo vse sestavine pomešane v približno pravem razmerju, ti dajo tisti pravi občutek, »loving feeling« kot mu pravijo angleži.

So trenutki, ko te ljubezen navdaja z neskončno srečo in tisti, ko te boli bolj, kot če bi ti pulili zob brez injekcije.

Čeprav se ti včasih utrne misel, da zakaj bi moral človek vse to prenašati, si moramo vendarle priznati: Brez ljubezni nam živeti ni!

P.S.: Tudi ta par, je doživel pravi vulkan čustev.

Prijava na E-novice

Želim prejemati e-novice o novostih, akcijah, popustih, anketah in podobnih marketinških dejavnostih.