Posebni popusti za naročnike novic. Prijavi se >>

Do BREZPLAČNE DOSTAVE vam manjka še 49,00  (velja za predračun, kartice, PayPal)!

Zadnje novice

Kaj se je zgodilo z Angeliko?

Kaj se je zgodilo z Angeliko? »Lady, zbudite se! Lord vas že nestrpno čaka«, se je spletična nemirno prestopala po sobi in odgrinjala iz oken dolge žametne vinsko rdeče zavese, da so nežni snopi sramežljivega
Preberi več »

Razglednice … jih še pošiljate?

Razglednice Cerkniškega jezera in Rakovega Škocjana Mogoče se vam vprašanje iz naslova zdi povsem brezpredmetno, saj imamo danes pač pametne telefone in preostale naprave, s katerih je veliko hitreje in bolj priročno poslati kratek sms,
Preberi več »

Na rajžo bom šel

Kako ti izlet spodbudi domišljijo? Jesen nam je postregla z obilico čudovitih sončnih dni, ki smo jih lahko izkoristili za pohajanje. Včasih res ni treba, da se podajamo k sosedom, ko pa imamo doma toliko
Preberi več »

Lestvica domačih najboljših

»Nadležno morsejevsko piskanje starinske Braunove budilke je prestrelilo ušesa Petra Čuka in njegove soproge Eme ter ju nasilno iztirilo iz površinskega spanca, za katerim trpi nemalokateri pripadnik tretjega življenjskega obdobja.« Tole ni še en prevod
Preberi več »

10 razlogov, zakaj ženske ljubijo romance

23. marca, 2022

Čeprav nekatere tega ne bodo priznale, večina žensk ljubi dober ljubezenski roman.
V zadnjem času so po krivem dobili sloves »slabih knjig«. Opisujejo jih kot plitke, neumne ali preprosto smešne. Vseeno obstajajo dobri razlogi, da je žanr romantike še vedno v samem vrhu najljubših knjig v knjigarnah po vsem svetu. Predstavljamo 10 razlogov zakaj.
1. Preprosto, ker so romantični.
Ljubezenski romani so skoraj vedno zelo dramatični in napolnjeni s tonami občutkov in romantike. Katera ženska ne sanja o tem, da bi srečala moškega, ki bi ji vzel tla pod nogami, ji v spalnici zvil prste na nogah od naslade in si obupano želel dokazati, da je on njena edina prava ljubezen? Vsaki ženski je všeč ideja o moškem, ki jo ljubi bolj kot svoje življenje. Tudi Jack v Titaniku ni splezal na plavajoča vrata zato, da se ne bi njegova ljubljena Rose utopila v ledenem morju …
2. Ženske so neustrašne.
Kdo želi prebrati knjigo o ženski, ki je tako preprosta, da je sploh ne zaslutiš? Tako kot resnični ljudje, so ženske v ljubezenskih romanih v vseh oblikah in odtenkih. So pametne, odkrite in včasih bolj trdoglave kot njihove moške polovice. Čas, ko so bile ženske samo v kuhinji, je že davno mimo. Današnje junakinje svoje moške zvlečejo skozi pekel … in prav je tako.
3. Resnični moški ne govorijo tako …
Priznajmo si, če imate moškega, ki se ves raztopi, ko načnete pogovor o svojih občutkih, je res redka najdba in se ga dobro držite. Za večino žensk so moški taka skrivnost kot smo me zanje. Ne sedijo s prijatelji ob pivu zato, da bi razglabljali o svojih razmerjih in občutkih. Ne stojijo pred našim pragom v dežju, vsi premočeni in prosijo, da bi jih vzeli nazaj. Ne govorijo nam pravih stvari ob pravem času, še posebej ne tega, koliko jim pomenite. No, če pa slučajno vaš moški počne vse te stvari, si gotovo srečna in lahko veš, da smo vse ostale zelo ljubosumne.
4. Ljubezen res ljubimo.
Kaj ni res, da je glavna tema vsakega ljubezenskega romana v zgodovini ljubezen? Ljubezenske prizore gledamo in beremo izpod naše najljubše mehke odeje ali v kadi ali pa na skrivnem v s službenem stranišču, ko bi morali pravzaprav delati. Občudujemo like, kako se borijo proti zlikovcem, zavistnim ženskam, prometnim nesrečam, zalezovalcem itd. in na koncu vedno zmagajo (vsaj običajno). Romantika nam skoraj vedno prinese srečen konec in da obliž našo ranjeno dušo. Ob vsaki prebrani knjigi jo potolaži vsaj malo.
5. Zlomi naša srca.
Saj poznate občutek. Kolikokrat ste že brali ljubezenski roman in eden od junakov reče ali naredi nekaj tako neumnega, da bi si želeli, da bi lahko kar sami skočili v zgodbo in ga stresli za rame? Eden od glavnih razlogov, zakaj imajo ženske rade romantične zgodbe, so občutki, ki jih pri branju vzbujajo! Všeč nam je, da se lahko v nekaj kratkih urah naša srca napolnijo s kopico čustev, razbijejo in nato spet sestavijo. Ljubezenski romani nam zlomijo srca, a jih na koncu vedno znova sestavijo nazaj.
6. Razburljivi so!
Večinoma smo v vsakdanjem življenju popolnoma srečni, ampak resnici na ljubo, se nam ne zgodi veliko razburljivega. Branje romantičnih zgodb nam da popolno priložnost, da beremo o strasti in trpljenju drugih ljudi … in si na tihem dovolimo komentirati njihove odnose. Ker navsezadnje lahko pametujemo, kako bi bilo bolje zanju. Kajne?
7. Zaradi moških v njih
Kar priznajte, moški v resničnem svetu redko izgledajo tako kot v ljubezenskem romanu in če že, zagotovo niso tako popolni. Junaki naših najljubših ljubezenskih zgodb so čudoviti, čeprav so vsi raztrgani in so jih mučili. Ljubijo svojo damo kljub njenim nepopolnostim, včasih celo zaradi njih. Ja, takega moškega si želimo!
8. Ljubezenski prizori
Ste že prebrali kakšen ljubezenski prizor v kateri od teh knjig? Zelo vroče … in komentar res ni potreben. Le nekaj ledu za ohladitev …
9. Ker so dobro napisani.
Avtorji ljubezenskih romanov so s strani literarne stroke pogosto spregledani in prezrti. Celoten žanr je ocenjen kot neresen in manj pomemben od ostalih. Ampak resnici na ljubo, avtorji romanc so napisali nekaj precej hudih knjig. Zgodbe so preplavljene s čustvi, zavite v humor, zgodbe zapletajo dogajanje in karakterji junakov do dobro izdelani. Tako pisanje zahteva talent. Le katera ne bi želela brati knjig o vročih moških, detajlno opisanih čudovitih sobanah in o pravi ljubezni?
10. In nenazadnje … ker si ji želimo!
Moramo biti ponosne, da beremo te epske knjige! Kako drugače bodo izgubile slab sloves, da so manj vredne, če skrivamo naslovnico, ko beremo na vlaku? Romantične knjige so super!

Članek povzet po: www.kuaddictsexpress.com

Prijava na E-novice

Želim prejemati e-novice o novostih, akcijah, popustih, anketah in podobnih marketinških dejavnostih.