Posebni popusti za naročnike novic. Prijavi se >>

Do BREZPLAČNE DOSTAVE vam manjka še 49,00  (velja za predračun, kartice, PayPal)!

Skozi motno steklo
NOVO
Format (cm)
14 × 21,5
Vezava
trda
Avtor
Donna Leon
Število strani
288
Zbirka
15. knjiga , Komisar Brunetti

Skozi motno steklo, TV

Komisar Brunetti, 15. del

35,90  + DDV

-
+

POMEMBNO OBVESTILO! Prednaročniška cena velja do oz. do izida. Po oddanem naročilu boste na vaš elektronski naslov prejeli predračun, ki mora biti poravnan do . Knjige, ki so kupljene skupaj s prednaročilom odpošljemo ko knjiga iz prednaročila izide. Če bi želeli ostale knjige, ki so že izšle dobiti prej, oddajte dve ločeni naročili.

Format (cm)
14 × 21,5
Vezava
trda
Avtor
Donna Leon
Število strani
288
Zbirka
15. knjiga , Komisar Brunetti

V Benetkah je jasen pomladni dan in komisar Brunetti s pomočnikom Vianellom kar v službenem času rešuje zasebne zadeve, in sicer Vianellovega prijatelja Marca, ki so ga aretirali med okoljevarstvenimi protesti. Uspešno ga spravita izza zapah, a s tem izzoveta divji bes zapornikovega tasta, lastnika steklarskega obrata na Muranu. Starec kar piha od besa, njegova hči pa se podobno kot Brunetti zboji, da bo dejansko kaj storil njenemu možu.

Umazane skrivnosti steklarjev pa ne razkrije Marco, tudi truplo, ki ga najdejo pred razbeljenimi pečmi, v katerih je noč in dan 1400 stopinj Celzija, ni njegovo. Žrtev je pustila namige in sledi v Dantejevi knjigi in Brunetti mora v pekel, če hoče ugotoviti, kdo požiga deželo in kali vode beneške lagune. Nekdo je umrl – toda ali bodo lobiji in politika preprečili morilcu, da bi udaril še enkrat?


  • “Pisateljičin duhoviti prikaz sodobnega beneškega življenja kot tudi Brunettijev zgledni zakon sta, tako kot vedno, enako zabavna kot ugotavljanje, kdo je kriv. Užitek od začetka do konca.” – Evening Standard
  • “Pronicljiv in eleganten primer intrige in korupcije, napisan duhovito, doživeto in prepričljivo … kapo dol.” – Los Angeles Times.
  • “Leonova je znova spisala roman, ki ti ne pusti dihati.” – Sunday Telegraph

RECENZIJA IZ STRANI PUBLISHERS WEEKLY:

“Komisar Guido Brunetti, ki smo ga nazadnje spremljali v romanu Neizvedljivo, preiskuje umor na Muranu, slavnem otoku steklarjev, v prepričljivi, že petnajsti kriminalki s ciničnim, a vendar vztrajnim beneškim policistom. So delavca, ki ga zoglenelega najdejo pred razbeljeno pečjo, umoril zaradi okoljskega aktivizma? Ali gre tu za družinski spor med lastnikom obrata in njegovim ‘zelenim’ zetom inženirjem? Donna Leon bralca kot vedno pouči o lepotah in korupciji italijanskega življenja (čutnost arhitekture in hrane, neučinkovitost in stagnacija tamkajšnje birokracije), obenem pa spelje še hitri tečaj pihanja stekla v 21. Stoletju.

Vsak lik, vsaka vrstica dialoga, vsak opis je pristen kamenček v mozaiku kriminalke, ki je obenem potopis, politični komentar in eksistencialni monolog. In srednjeletni, srečno poročeni Brunetti ostaja edinstven – slehernik, ki je obenem izjemen: »V zgodnjih letih njegovega službovanja … so se ljudje še prerekali, ali se sme med zaslišanjem zatekati k nasilju. Zdaj se prerekajo, koliko bolečine smejo zadati.”

SORODNI IZDELKI

V ISTI KATEGORIJI

NOVO

15,95  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
NOVO

37,90  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
NOVO

38,90  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
NOVO

17,95  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
NOVO

18,95  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
NOVO

38,90  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Dostava

Večina knjig je na zalogi, zato bodo dostavljene v najkrajšem možnem času.

Varno nakupovanje

Omogočamo varno nakupovanje s kreditnimi karticami in sistemom PayPal.

Želim prejemati novice o novostih, popustih in podobnih marketinških dejavnostih.

Prijava na E-novice

Želim prejemati e-novice o novostih, akcijah, popustih, anketah in podobnih marketinških dejavnostih.