Posebni popusti za naročnike novic. Prijavi se >>

Do BREZPLAČNE DOSTAVE vam manjka še 49,00  (velja za predračun, kartice, PayPal)!

Umetnost zavijanja z očmi
-7 %
Avtor
Katarina Keček
Format (cm)
13,5 × 20
Število strani
452
Vezava
mehka

Umetnost zavijanja z očmi

26,50  + DDV

Prihranek: 2,00 
(-7 %)
-
+

POMEMBNO OBVESTILO! Prednaročniška cena velja do oz. do izida. Po oddanem naročilu boste na vaš elektronski naslov prejeli predračun, ki mora biti poravnan do . Knjige, ki so kupljene skupaj s prednaročilom odpošljemo ko knjiga iz prednaročila izide. Če bi želeli ostale knjige, ki so že izšle dobiti prej, oddajte dve ločeni naročili.

Avtor
Katarina Keček
Format (cm)
13,5 × 20
Število strani
452
Vezava
mehka

Roman Umetnost zavijanja z očmi je prejel nagrado za najboljše prozno besedilo, izdano v samozaložbi leta 2021. Junakinja romana Umetnost zavijanja z očmi Lidija S., cinična bančna uslužbenka, mama in žena, se vsako jutro pred ogledalom vpraša, kaj bi bila rada ta dan. Čeprav verjame, da bi v filmu o sebi igrala samo stransko vlogo, temu ni tako. Lidija je dobra poznavalka življenja, ki zna tudi iz povsem običajnih opravkov narediti dogodek. Kot bi se peljala po avtocesti, se vmes premislila, naredila velik ovinek s piknikom in kljub vsemu pravočasno prišla na cilj.

Spoznajte Lidijo S., ujetnico lastnega življenja, ki živi na pokopališču svojih sanj. Proti dolgočasnemu življenju, ki jo drži trdno v primežu rutine se Lidija na vse možne načine bori s šalami, cinizmom in ironijo. Ko večna pesimistka, odvisnica od čokolade, nepopravljiva hipohonderka, mojstrica odlašanja ter ljubiteljica alkoholnih pijač in kave spozna v ogledalu svoj alter ego, drzno in seksi Lili Montero krene njena mirna življenska pot po sledeh nepredvidljivih brzic. Kdo bo zmagal v tej tekmi življenja, Lidija ali morda celo Lili?

Avtorica Katarina z nasmehom doda, da je pripravila dve verziji romana, Cenzurirano in Necenzurirano: “Cenzuriran izvod je bolj za tiste s slabim srcem in občutljivim želodcem. A Slovenci očitno nismo taki puritanci in zadrgnjenci, kot nekateri mislijo. Oboji, ženske in moški smo enako pohotni ali pa potrebni, kakorkoli temu rečemo, le ženske o tem ne govorimo na glas. No, Lidija, junakinja romana očitno razbija tudi te stereotipe.”


Kaj o romanu Umetnost zavijanja z očmi menijo znani Slovenci, ki so ga že prebrali?

Vinci Vogue Anžlovar, režiser: “Katarina poskrbi, da Amarkord sreča 100 let samote. Je mojstrica digresij, a se vedno vrne v pravi tok. Zadnja knjiga, kjer sem se smejal na glas, je bil Vodič za avtoštoparje po galaksiji. In zdaj ta.”

Lara Jankovič, igralka, umetnica: “Roman me spravlja v zadrego, gola sem se krohotala na plaži kot pečeno jabolko in folku res nič ni bilo jasno. Umetnost zavijanja z očmi – priporočam! Morda bo kdo zaradi krohota mislil, da ste trčeni, je pa zabava zagotovljena.”

Tomaž Smole, podžupan občine Ivančna Gorica, SDS: “Knjiga mi je bila všeč, domiselna in duhovita. Katarina je podrla kar nekaj tabujev v dolini šentflorjanski.”

Nina Maurovič, LMŠ: “Vedno sem trdila, da se Kaporja ne da prevajati v slovenščino, ker naš jezik enostavno ni tako živ, žmohten, slikovit, nimamo takih primerjav in ne teče tako dobro. Ni nam treba prevajati Kaporja v slovenščino, Katarina je slovenski Momo Kapor.”

SORODNI IZDELKI

V ISTI KATEGORIJI

Prednaročilo -20 %

29,52  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Prednaročilo -20 %

29,52  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Prednaročilo -20 %

13,50  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Prednaročilo -20 %

12,76  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Prednaročilo -20 %

13,56  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
NOVO

36,90  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Dostava

Večina knjig je na zalogi, zato bodo dostavljene v najkrajšem možnem času.

Varno nakupovanje

Omogočamo varno nakupovanje s kreditnimi karticami in sistemom PayPal.

Želim prejemati novice o novostih, popustih in podobnih marketinških dejavnostih.

Prijava na E-novice

Želim prejemati e-novice o novostih, akcijah, popustih, anketah in podobnih marketinških dejavnostih.