Posebni popusti za naročnike novic. Prijavi se >>

Do BREZPLAČNE DOSTAVE vam manjka še 49,00  (velja za predračun, kartice, PayPal)!

Slovenska planinska pot, 3. del
Slovenska planinska pot, 3. del
Slovenska-planinska-pot6
Slovenska-planinska-pot5
-5 %
Avtor
Gorišek Gorazd
Format (cm)
13 × 21
Število strani
80
Vezava
poltrda

Slovenska planinska pot, 3. del

Od Julijskih Alp do morja

Original price was: 16,90 €.Current price is: 16,06 €. + DDV

Prihranek: 0,84 
(-5 %)
-
+

POMEMBNO OBVESTILO! Prednaročniška cena velja do oz. do izida. Po oddanem naročilu boste na vaš elektronski naslov prejeli predračun, ki mora biti poravnan do . Knjige, ki so kupljene skupaj s prednaročilom odpošljemo ko knjiga iz prednaročila izide. Če bi želeli ostale knjige, ki so že izšle dobiti prej, oddajte dve ločeni naročili.

Avtor
Gorišek Gorazd
Format (cm)
13 × 21
Število strani
80
Vezava
poltrda

Slovenska planinska pot je najbolj priljubljena vezna pot v Sloveniji, pa tudi najstarejša v Evropi in na svetu. Nastala je na pobudo Ivana Šumljaka, idejnega in operativnega snovalca, ki jo je sprva imenoval magistrala, a je že ob odprtju leta 1953 dobila ime Slovenska planinska transverzala, ki se je nato leta 1991 preimenovala v Slovensko planinsko pot.

Kar nekaj vodnikov z opisi te poti je že izšlo, a v pričujoči obliki še ne. Opis poti je namreč razdeljen na odseke oziroma etape na način, ki je novost na našem tržišču. Pohodniki lahko sledijo etapi za etapo po celotni poti ali pa etape poljubno izbirajo, razdelijo ali spojijo glede na želje, čas in vremenske razmere. Celotna pot je smiselno razdeljena na tri dele, prav tako tudi vodnik, saj je tako bolj pregleden.

V tretjem delu nas Andraž Poljanec vodi čez Porezen in Idrijsko hribovje, na kraške planote Trnovskega gozda, Hrušice in Nanosa ter preko primorskega krasa vse do Jadranskega morja. Avtor je priznani pisec gorniške literature, z bogatimi izkušnjami v gorah, ki ima za seboj že izjemno literarno in gorniško kilometrino.

Vodnik ima najprej uvodni del, kjer so zapisane nekatere splošne informacije o poti, etapah, izhodiščih, opremi in varnosti na poti, podani so tudi seznami priporočljivih zemljevidov in druga literatura, v kateri je SPP opisana. Sledijo opisi posameznih etap. Etape so prilagojene potrebam in željam uporabnikov. Kratkemu uvodnemu opisu sledita slika profila poti in zemljevid, ob strani so podatki o dolžini poti in višinah ter časi hoje. Ob robu so izpostavljeni tudi možni vzponi na vrhove, zanimivosti ob poti in sestopi v dolino oziroma do urbanega okolja.

Vodnik po Slovenski planinski poti je natančen in zanesljiv vir podatkov, potrebnih za gorniške podvige vseh, ki boste želeli v celoti spoznati to pot.

Tretji vodnik nas vodi čez Cerkljansko hribovje, kraške planote in primorski kras do slovenskega morja:

  • dolžina: 218,3 km
  • višinska razlika: 8.300 m vzpona, 9.100 m spusta
  • št. etap: 9
  • št. kontrolnih točk: 20
  • št. obiskanih vrhov: vsaj 9
  • št. koč na poti: 9
  • trajanje: 68 ur oz. 8–10 dni

O AVTORJU:

Andraž PoljanecAndraž Poljanec (1972) je po poklicu glasbenik, njegova življenjska pot pa vodi čez hribe z občasnimi postanki v dolini. Najraje ima zimo in turno smuko, božanski mir narave mu je vir za dneve zdrave. Gorske kotičke odkriva tudi v družbi svojih otrok, ki so navdušeni opazovalci in poznavalci ptic ter divjih orhidej. Je tudi avtor vodnikov Turni smuki (2003), Bohinj (2008) in Julijske Alpe – južni del (2016), kot soavtor pa je sodeloval pri Kamniško-Savinjskih Alpah (2004) in Slovenski planinski poti (2012).

SORODNI IZDELKI

V ISTI KATEGORIJI

-5 %

Original price was: 29,90 €.Current price is: 28,40 €. + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
-11 %

Original price was: 31,90 €.Current price is: 28,50 €. + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
-5 %

Original price was: 34,90 €.Current price is: 33,16 €. + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Dostava

Večina knjig je na zalogi, zato bodo dostavljene v najkrajšem možnem času.

Varno nakupovanje

Omogočamo varno nakupovanje s kreditnimi karticami in sistemom PayPal.

Želim prejemati novice o novostih, popustih in podobnih marketinških dejavnostih.

Prijava na E-novice

Želim prejemati e-novice o novostih, akcijah, popustih, anketah in podobnih marketinških dejavnostih.