Vsak teden novi popusti za naročnike novic. Prijavi se >>

Do BREZPLAČNE DOSTAVE vam manjka še 39,00  (velja za predračun, kartice, PayPal)!

Sladko je Raj
Sladko je Raj
Sladko je Raj
Sladko je Raj
Sladko je Raj
Sladko je Raj
Sladko je Raj
Sladko je Raj
-5 %
Avtor
Natalija Jeraj
Format (cm)
18,5 × 22
Število strani
110
Vezava
mehka
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Sladko je Raj

19,95  + DDV

Prihranek: 1,05 
(-5 %)
-
+

POMEMBNO OBVESTILO! Prednaročniška cena velja do oz. do izida. Po oddanem naročilu boste na vaš elektronski naslov prejeli predračun, ki mora biti poravnan do . Knjige, ki so kupljene skupaj s prednaročilom odpošljemo ko knjiga iz prednaročila izide. Če bi želeli ostale knjige, ki so že izšle dobiti prej, oddajte dve ločeni naročili.

Avtor
Natalija Jeraj
Format (cm)
18,5 × 22
Število strani
110
Vezava
mehka

Zelo preprosto je biti ustvarjalen »slaščičar« brez sestavin živalskega izvora in umetnih sestavin. V knjigi Sladko je Raj boste našli 53 preprostih receptov za presne in pečene slaščice na rastlinski osnovi iz vsem dostopnih sestavin, ki vas bodo popeljale v raj. Avtorica Natalija Jeraj je recepte pospremila z resnično vrhunskimi fotografijami, ob katerih se vam bodo zagotovo predramile vaše okušalne brbončice. Knjiga je lahko zelo lepo praznično darilo.

»Pred 130 leti je Albert Einstein povedal, da človeškemu zdravju in njegovemu preživetju na Zemlji nič ne bo bolj koristilo, kot nagib k hrani, ki nam jo daje narava sama. Prehrani, ki jo jaz vidim v sožitju z vrednotami spoštovanja in svobode. Hrana, ki zaradi tega ni več samo nekaj, kar absorbira naše telo, temveč postane družbena kultura. Takšna je moja simpl predstava sveta. In ker to neizmerno bogato hrano vidim kot element, ki gradi odnose med ljudmi, sem se odločila, da jo malo raziščem. No pa se je pojavil cukr, tisto kar imamo vsi radi, kar ljudi združuje tako doma kot širše. Imela sem torej vse; željo po učenju in razvijanju netradicionalnih sladic, željo po estetiki in privlačnih fotografijah, imela sem dostop do vseh sestavin, domačih in kupljenih, prav tako pa sem imela tudi srečo s svojim lastnim priimkom, da sem se z njim besedno malce poigrala in prišla do naslova knjige. Sladko je resnično en velik raj.«

IDEJE ZA RECEPTE SO SE PORODILE MED JUTRANJIM TEKOM
Natalija Jeraj: »Nekaj se je enostavno moralo zgoditi z mojo vsakdanjo rano uro vstajanja: 5:45. Ura, ko je v hiši in na vasi običajno še vse tiho in takrat je čas za skrivnosti. Tako sem začela s svojim jutranjim tekom, ki je v meni zbudil vse motorične in miselne procese. Porodile so se mi ideje o tem in onem, včasih preveč, drugič ničesar. Po teku je sledil še tek po vrtu in shrambi, kot lov za sestavinami. In spet, včasih vsega dovolj, drugič vsega premalo, a ravno situacija pomanjkanja mi je vzbudila zanimanje, kako nekaj napraviti na še preprostejši način. Pa sem združila prijetno s koristnim; tek za zdravje telesa in duha, iskanje inspiracije za razvijanje kreativnosti in končna realizacija ideje za srečno srce.«

PONESITE S TEMI RECEPTI SVOJE BRBONČICE V RAJ!
»Če pod svojimi sladicami potegnem črto, lahko rečem da je skupna značilnost vsem pozitiven odziv tistih, ki so vse to lahko poizkusili. Kaj pa je lepšega, kot videti iskreno zadovoljstvo na obrazu družine in prijateljev. Mogoče le občutek, ko si vsak najde svojo najslajšo slaščico in potem veš, da jih bo ta redno razveseljevala. Vsaj tako je bilo pri nas doma, ko se je vsem »zmešalo« ob mojem prvem poizkusu recepta Arašidovih tablic s karamelo. Od takrat naprej je to slaščica, ki je vedno nekje na zalogi.«»S svojo kuharico torej želim, da spoznate, kako preprosto je biti ustvarjalen »slaščičar« brez sestavin živalskega izvora ali umetnih sestavin. In da uvidite koliko in resnično veliko ponuja, z rastlinskim svetom, naša Zemlja v vseh letnih časih. Presenetila vas bosta skromen nabor in prilagodljivost sestavin. Recepti ne vsebujejo veliko alergenov, a fleksibilnost omogoča, da katerokoli sestavino zamenjate z nečim podobnim, pa bo sladica še vedno popolna. To je element, ki je skupen vsem receptom in ga omenjam predvsem zato, da ste, ne glede na zapisane sestavine in postopke, pozorni tudi na svoje okuse in izvirnost.«

O AVTORICI: Natalija Jeraj prihaja iz manjšega kraja prelepe Savinjske doline. Stara je 22 let in obiskuje ljubljansko Pedagoško fakulteto, oddelek likovne pedagogike. Od nekdaj je njena strast področje umetnosti in ustvarjanja. Kot majhna deklica je veliko risala, to naprej razvijala v osnovni šoli in se o tem še več naučila v srednji šoli, na likovni gimnaziji v Velenju. Svoj pravi slog je spoznala v času študija, ko se je vse začelo povezovati z njenim načinom prehranjevanja in pogledom na svet. Veliko je ustvarjala na temo varovanja okolja in vseh živih bitij, ter tematiko ljudem predstavila leta 2017 s svojo prvo samostojno razstavo. Njene ambicije temeljijo na vseživljenjskem raziskovanju novih stvari, le te približati tistim, ki si tega želijo, in skozi širjenje svojega obzorja širiti obzorje tudi vsem ostalim

SORODNI IZDELKI

NOVO

27,99  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Poškodovana -30 %

18,20  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
-23 %

20,00  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
NOVO

19,00  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
NOVO

27,00  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
NOVO

34,00  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Dostava

Večina knjig je na zalogi, zato bodo dostavljene v najkrajšem možnem času.

Varno nakupovanje

Omogočamo varno nakupovanje s kreditnimi karticami in sistemom PayPal.

Želim prejemati novice o novostih, popustih in podobnih marketinških dejavnostih.

Prijava na E-novice

Želim prejemati e-novice o novostih, akcijah, popustih, anketah in podobnih marketinških dejavnostih.