Posebni popusti za naročnike novic. Prijavi se >>

Do BREZPLAČNE DOSTAVE vam manjka še 49,00  (velja za predračun, kartice, PayPal)!

Razblinjujoca-se-polovica_3DB
-5 %
Avtor
Brit Bennett
Format (cm)
12,5 × 19
Število strani
368
Vezava
mehka

Razblinjajoča se polovica

Osupljivo zgodbo o dvojčicah

Original price was: 14,95 €.Current price is: 14,20 €. + DDV

Prihranek: 0,75 
(-5 %)
-
+

POMEMBNO OBVESTILO! Prednaročniška cena velja do oz. do izida. Po oddanem naročilu boste na vaš elektronski naslov prejeli predračun, ki mora biti poravnan do . Knjige, ki so kupljene skupaj s prednaročilom odpošljemo ko knjiga iz prednaročila izide. Če bi želeli ostale knjige, ki so že izšle dobiti prej, oddajte dve ločeni naročili.

Avtor
Brit Bennett
Format (cm)
12,5 × 19
Število strani
368
Vezava
mehka

Bennett, avtorica uspešnice The Mothers, predstavlja osupljivo zgodbo o dvojčicah, ki sta od rojstva neločljivi, vendar naposled zaživita v dveh povsem različnih svetovih.

Enojajčni dvojčici Stella in Desiree Vignes si bosta vedno na las podobni. Skupaj odraščata v manjšem črnskem kraju na jugu Amerike, toda pri šestnajstih zbežita od doma. Ko pa odrasteta, se ne razlikuje le njun vsakdanjik, pač pa vse: njuni družini, njuni skupnosti, njuna rasna identiteta.

Po mnogo letih namreč ena od njiju s svojo temnopolto hčerko živi v prav tistem mestecu, od koder je nekoč poskusila uiti. Druga se skrivaj izdaja za belko in njen belopolti mož o njeni preteklosti ne ve nič. Toda čeprav sta dvojčici več tisoč kilometrov in prav toliko laži vsaksebi, sta njuni usodi še vedno prepleteni. Kaj se bo zgodilo z naslednjo generacijo, potem ko se križajo poti njunih dveh hčera?

Brit Bennett je s prepletom več vej in generacij iste družine vse od juga ZDA do sončne Kalifornije, od zlatih petdesetih do devetdesetih let minulega stoletja, ustvarila pripoved, ki ni le čustvena družinska saga, ampak tudi genialen oris ameriške zgodovine medrasnega prestopanja. Toda roman Razblinjajoča se polovica se ne poglobi le v vprašanja rase; pod drobnogled obenem vzame dolgotrajni vpliv posameznikove preteklosti, ki sooblikuje njegove odločitve, želje in pričakovanja, ter razišče večplastne razloge in okolja, ki posameznika včasih potegnejo vase, da zanemari svoje korenine in tam zaživi kot nekdo drug.

Uspešnica New York Timesa


Vsesplošno brezčasna zgodba … Dodelan, ganljiv roman za katero koli obdobje. Pretresljiva pripoved, ki se skrivoma vije proti vprašanjem, kdo smo in kdo želimo biti … – ENTERTAINMENT WEEKLY

Pisateljičin ton in slog spominjata na Jamesa Baldwina in Jacqueline Woodson, še zlasti pa na Najbolj modre oči, prvenec Toni Morrison iz leta 1970. – KILEY REID, WALL STREET JOURNAL

Finalistka izbora za Žensko nagrado za leposlovje 2021

NAJBOLJŠA KNJIGA LETA 2020 po izboru časopisov NEW YORK TIMES in THE WASHINGTON POST, radia NPR ter revij PEOPLE, TIME MAGAZINE, VANITY FAIR in GLAMOUR

SORODNI IZDELKI

V ISTI KATEGORIJI

Prednaročilo -20 %

Original price was: 16,95 €.Current price is: 13,56 €. + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
NOVO

36,90  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
NOVO

36,90  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
NOVO

36,90  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
NOVO

16,95  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
NOVO

15,95  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Dostava

Večina knjig je na zalogi, zato bodo dostavljene v najkrajšem možnem času.

Varno nakupovanje

Omogočamo varno nakupovanje s kreditnimi karticami in sistemom PayPal.

Želim prejemati novice o novostih, popustih in podobnih marketinških dejavnostih.

Prijava na E-novice

Želim prejemati e-novice o novostih, akcijah, popustih, anketah in podobnih marketinških dejavnostih.