Posebni popusti za naročnike novic. Prijavi se >>

Do BREZPLAČNE DOSTAVE vam manjka še 49,00  (velja za predračun, kartice, PayPal)!

Preizkus
Avtor
Sylvain Neuvel
Število strani
92
Vezava
mehka
Format (cm)
11,5 × 18

Preizkus

11,90  + DDV

-
+

POMEMBNO OBVESTILO! Prednaročniška cena velja do oz. do izida. Po oddanem naročilu boste na vaš elektronski naslov prejeli predračun, ki mora biti poravnan do . Knjige, ki so kupljene skupaj s prednaročilom odpošljemo ko knjiga iz prednaročila izide. Če bi želeli ostale knjige, ki so že izšle dobiti prej, oddajte dve ločeni naročili.

Avtor
Sylvain Neuvel
Število strani
92
Vezava
mehka
Format (cm)
11,5 × 18

V ne tako oddaljeni prihodnosti Idir opravlja preizkus za pridobitev britanskega državljanstva. Želi si, da bi njegova družina našla nov dom. Petindvajset vprašanj bo odločalo o njihovi usodi. Petindvajset priložnosti, da se Idir izkaže.

Vendar preizkus zaide v nenavadno, celo tragično smer in Idir dobi moč, da odloča o življenju in smrti. A kako ovrednotiš življenje, če imaš na voljo zgolj več možnih odgovorov?

Preizkus je novela kanadskega pisca znanstvene fantastike Sylvaina Neuvela, ki se je svetu predstavil in ga navdušil s trilogijo The Themis Files.


Tokrat je Neuvel dogajanje postavil v ne tako daljno in ne tako nemogočo prihodnost, kjer Idir, priseljenec iz Irana, opravlja preizkus, ki bo za vedno spremenil njegovo življenje in življenja članov njegove družine. Odgovoriti mora na 25 vprašanj, povezanih z britansko zgodovino in običaji, in postal bo državljan, ki bo ženi, sinu in hčeri lahko omogočil kvalitetno zahodnjaško življenje.

A kmalu se izkaže, da preizkus ni tako enostaven. Preverjanje znanja se sprevrže v test moralnih načel in pravilnih odločitev v nemogočih in nerešljivih situacijah. Idir mora dokazati, da je človek, ki v nemogočih situacijah ravna v skladu z družbenimi normami. Da je pripravljen žrtvovati vse, da bi postal državljan.


Preizkus za pridobitev državljanstva, sprevržen v stanfordski eksperiment novih razsežnosti. – Elkana Angelova, Knjižnica Radovljica

“Bere se hitro, knjiga posrka vase že s prvo prebrano stranjo, potem pa Tisti preobrat. Tisti, ki prevesi knjigo iz rahlo filozofske in antropološke v strašljivo, nepredstavljivo. Tisti, ki te spodbudi, da se v vsaki situaciji, v kateri se znajde simpatični Idir, vprašaš: “Kaj bi naredil/a jaz?” – Neja bere

“Knjiga odpre več vprašanj glede imigrantov in državljanstva, pa tudi o predsodkih, ki jih imamo. Porajajo se vprašanja ali lahko določimo lastnosti zglednega državljana in jih zreduciramo na preizkus, pa tudi o etičnosti oseb, ki preizkus izvajajo in o posledicah, ki jih na osebnosti pustijo travmatične izkušnje.” – Majda Slak, Dobre knjige

“Neuvel se pametno poigrava z idejo misli, sanj in navidezne resničnosti. V kombinaciji s »problematiko« migrantov, predsodki in človekovimi pravicami, je knjiga čudovito branje. Polno vzponov, padcev, vzdihov in izbuljenih oči.” – Žiga Kastelic, Študent

“Knjiga, ki jo boste (najbrž) hitro prebrali, a vam še dolgo ne bo dala miru.” – Matic Slapšak, Matic piše

SORODNI IZDELKI

V ISTI KATEGORIJI

Prednaročilo -20 %

29,52  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Prednaročilo -20 %

29,52  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Prednaročilo -20 %

13,50  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Prednaročilo -20 %

12,76  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Prednaročilo -20 %

13,56  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
NOVO

36,90  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Dostava

Večina knjig je na zalogi, zato bodo dostavljene v najkrajšem možnem času.

Varno nakupovanje

Omogočamo varno nakupovanje s kreditnimi karticami in sistemom PayPal.

Želim prejemati novice o novostih, popustih in podobnih marketinških dejavnostih.

Prijava na E-novice

Želim prejemati e-novice o novostih, akcijah, popustih, anketah in podobnih marketinških dejavnostih.