Posebni popusti za naročnike novic. Prijavi se >>

Do BREZPLAČNE DOSTAVE vam manjka še 49,00  (velja za predračun, kartice, PayPal)!

Ostala bom tu
NOVO
Avtor
Marco Balzano
Format (cm)
13,5 × 20
Število strani
208
Vezava
mehka

Ostala bom tu

14,95  + DDV

-
+

POMEMBNO OBVESTILO! Prednaročniška cena velja do oz. do izida. Po oddanem naročilu boste na vaš elektronski naslov prejeli predračun, ki mora biti poravnan do . Knjige, ki so kupljene skupaj s prednaročilom odpošljemo ko knjiga iz prednaročila izide. Če bi želeli ostale knjige, ki so že izšle dobiti prej, oddajte dve ločeni naročili.

Avtor
Marco Balzano
Format (cm)
13,5 × 20
Število strani
208
Vezava
mehka

Zgodovinski roman, ki nas popelje v čas druge svetovne vojne na Južnem Tirolskem, je prejemnik številnih italijanskih in mednarodnih literarnih nagrad: Prix Mediterranee Etranger 2019, Premio Mario Rigoni Stern, Premio Bagutta, Premio letterario Elba, in še bi lahko naštevali. Uvrščen je bil tudi med finaliste za nagrado Strega 2019.

V vasici Curon na Južnem Tirolskem se sedemnajstletna Trina odloči postati učiteljica. Diplomira ravno v letu, ko Mussolinijev režim prepove uporabo nemškega jezika v šolah na tem nemško govorečem območju, ki je svojčas pripadalo Avstriji. Trina se upre načrtnemu poitalijančevanju, tako da se pridruži skupini ilegalnih šol, ki delujejo v dolini. Zaljubi se in z možem si ustvarita družino. Leta 1939 je njihova skupnost pred novo preizkušnjo, ali naj ostanejo v Italiji ali naj se pridružijo rajhu.

Zvonik, ki se dviguje iz jezera Resia, je vse, kar je danes ostalo od vasice Curon. In prav ta zvonik je navdušil Marca Balzana, da se je odločil za pisanje romana, v katerem je umetelno prepletel odločilne zgodovinske dogodke z življenjem vsakdanjih ljudi.

V Italiji so prodali 200.000 izvodov. Knjiga je bila ponatisnjena več kot dvajsetkrat. V nemškem jeziku so prodali 100.000 izvodov. Pravice so bile prodane v 24 državah.


VEČ O VSEBINI:

Ko pride vojna in ko poplavijo vas, ljudje pobegnejo. Trina ne. Trmasta, kot je trmasta ta obmejna vasica, v kateri je odraščala, se upre fašistom, ki ji onemogočijo, da bi postala učiteljica. Ni je strah pobegniti v gore z možem, ki dezertira. Ko se gladina vode dvigne in začne preplavljati njihove domove in polja, se brani s tistim, česar ji nihče ne bo mogel nikoli vzeti: z besedo.

Voda je poplavila vse hiše, vrh zvonika je vse, kar danes moli iz jezera. Na njegovem dnu so danes ostanki vasice Curon. Smo na Južnem Tirolskem, obmejnem območju, polnem zgodovinski ran: v kraju, kjer ni niti materni jezik tisti, ki bi ti lahko pripadal. Ko Mussolini prepove uporabo nemščine in spremenijo celo napise na nagrobnikih, takrat lahko svojo identiteto ohraniš le tako, da govoriš.

Trina je mlada mati, ki kolektivni ranjenosti doda svojo tragično zgodbo: neprestano ponavljanje imena hčerke, ki je izginila brez sledu. Od trenutka njenega izginotja je nikoli ne neha čakati, ji pisati, v upanju, da bi ji jo besede lahko vrnile. Upa vse do trenutka, ko na vrata potrka vojna in se odloči slediti možu dezerterju, s katerim pobegneta v gore, kjer se oba naučita živeti z neprestano prisotno smrtjo.

Povojno obdobje ji ravno tako ne prinese miru. Bralec, ki sledi zgodbi njene družine in ki bi Trino najraje prijel za roko, se znajde na obrobju vedno večjega jeza, zaradi katerega bodo preplavili hiše in ceste, bolečino in hrepenenje, uporništvo in osamljenost. Se danes aktualna zgodba, ki bralca prevzame že na prvi strani. Nov roman izpod peresa s priznanjem Premio Campiello 2015 nagrajenega avtorja in katerega avtorske pravice so bile prodane v različnih državah še pred prvim natisom.

»Če tebi ta kraj nekaj pomeni, če ti pripadajo te ceste in gore, potem te ne sme biti strah ostati.«


NAGRADE IN DOSEŽKI:

 • Prix Méditerranée Etranger 2019 (Francija)
 • Drugo mesto Premio Strega 2018
 • Premio Bagutta 2019
 • Premio Mario Rigoni Stern 2019
 • Premio Asti d’Appello 2018
 • Premio Minerva 2018
 • Premio letterario Elba 2018
 • Premio Dolomiti Unesco 2018
 • Premio Viadana 2018
 • Premio Latisana 2018
 • Mladi pisatelji, Premio Omegna 2019
 • Tri mesece na vrhu lestvice Spiegel Top 10

BRALCI O ROMANU:

 • »Tiho uničujoč … Balzanova ostra beseda poudari tragičnost zgodbe, ki temelji na resničnih dogodkih.« — Publishers Weekly
 • »Odlično napisano … tih roman, ki te prevzame.« —Irish Examiner
 • »Čustven roman, ki te prevzame.« — Booklist

 

SORODNI IZDELKI

V ISTI KATEGORIJI

Prednaročilo -20 %

Original price was: 35,90 €.Current price is: 28,72 €. + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Prednaročilo -20 %

Original price was: 39,90 €.Current price is: 31,92 €. + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Prednaročilo -20 %

Original price was: 16,95 €.Current price is: 13,56 €. + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
NOVO

16,95  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
NOVO

36,90  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
NOVO

36,90  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Dostava

Večina knjig je na zalogi, zato bodo dostavljene v najkrajšem možnem času.

Varno nakupovanje

Omogočamo varno nakupovanje s kreditnimi karticami in sistemom PayPal.

Želim prejemati novice o novostih, popustih in podobnih marketinških dejavnostih.

Prijava na E-novice

Želim prejemati e-novice o novostih, akcijah, popustih, anketah in podobnih marketinških dejavnostih.