Posebni popusti za naročnike novic. Prijavi se >>

Do BREZPLAČNE DOSTAVE vam manjka še 49,00  (velja za predračun, kartice, PayPal)!

Lili-to-sem-jaz
-10 %
Avtor
Ema Mlakar Debenec
Ilustrator
Jana Fak
Število strani
92
Vezava
trda

Lili – to sem jaz

Original price was: 21,00 €.Current price is: 18,90 €. + DDV

Prihranek: 2,10 
(-10 %)
-
+

POMEMBNO OBVESTILO! Prednaročniška cena velja do oz. do izida. Po oddanem naročilu boste na vaš elektronski naslov prejeli predračun, ki mora biti poravnan do . Knjige, ki so kupljene skupaj s prednaročilom odpošljemo ko knjiga iz prednaročila izide. Če bi želeli ostale knjige, ki so že izšle dobiti prej, oddajte dve ločeni naročili.

Avtor
Ema Mlakar Debenec
Ilustrator
Jana Fak
Število strani
92
Vezava
trda

Prva knjiga iz zbirke Velike dogodivščine male Lili. Glavna junakinja Lili se v prvem poglavju predstavi, v naslednjih poglavjih pa bralca ponese v svoj svet zanimivih in zabavnih doživetij. Lili marsikdaj zabrede v težave in zdi se, kot da ne bo zmogla premagati vseh izzivov.

Tokrat skrivnostno izgine njen dežnik in Lili pride domov čisto premočena! Stvari želi priti do dna in se poda na lov za iskanjem izginulega dežnika. Ji ga bo uspelo najti?

V naslednjem poglavju se Lili spozna s pasjimi mladički in si zaželi svojega. A ne bo šlo tako zlahka. Oče jo postavi pred pomemben izziv. Bo uspela opraviti vse naloge in dobiti novega hišnega ljubljenčka? Pri dogodivščinah Lili pomagajo prijatelji in družinski člani, na katere se lahko vedno zanese. S kančkom pozitivnega razmišljanja mladega bralca ali bralke, ji bo zagotovo uspelo, kaj menite?


MNENJA O KNJIGI:
Lili je živahen in nabrit deklič, ki se zna vesti princeskasto, kadar je treba odrasle ovijati okrog prsta. V petih poglavjih smo priča njenim prigodam iz šolskega in domačega okolja. Kadar vrag vzame šalo, se ne ustraši niti mišičnjakov, ki radi pospravijo pekač biskvita in košaro rogljičkov. Na sprehodu ne dela razlik, ven se odpravi tako s plišastim kužkom kot novim dojenčkom pri hiši. Za pusta hrusta se med princeskami, vitezi in gusarji gnete našemljena v zajeten krof. In kaj mislite, kdo hlini slabovidnost, da bi odrasli spregledali? – Janja Vidmar

Resda je Lili še majhna, a zaradi njene navihane radovednosti in srčne razigranosti je v njeni družbi vsega veliko – veliko smeha, veliko razburljivih pustolovščin, veliko domislic in veeeliiikooo ljubezni. Čudovito branje za vso družino! – Mojca Fatur


O AVTORICI:
Ema Mlakar Debenec je bila rojena 3. 5. 1995, v Ljubljani. Osnovno šolo je obiskovala v Železnikih, zadnje triletje pa je končala na osnovni šoli Orehek. Posvečala se je predvsem različnim športnim aktivnostim in petju v pevskem zboru. Po končani osnovni šoli se je vpisala na gimnazijo v Škofji Loki in tekom šolanja strasti do športa in petja ni opustila. Prvič pa je začutila tudi strast do pisanja, ki pa se ji je posvetila šele po končanem študiju na Fakulteti za šport, v Ljubljani, kjer se je dokončno zaljubila v poklic učitelja športne vzgoje. Začutila je, da je čas, da se preizkusi v pisanju otroške literature. Ob pisanju je neizmerno uživala in izdala svojo prvo knjigo v zbirki Velike dogodivščine male Lili.


O ILUSTRATORKI: Slovenska ilustratorka Jana Fak je tista ilustratorka, ki vidi skozi vse filtre in maske človeka, ki vidi v srce. Od tam izvirajo tudi vse njene ilustracije – iz srca in iz bogatega notranjega sveta, v katerem se rojevajo intimne zgodbe čarobnih bitij, ki jih srečuje na svoji poti in prepoznava v vsakem izmed nas. Zna biti čista in igriva, kot nedolžna otroška duša, zato lahko hitro vstopi v bujno otroško domišljijo. Najmlajši v njenih ilustracijah prepoznajo sopotnike, prijatelje, začutijo, da jih nekdo razume in pred vsem to, da niso sami. Svet pošasti, živali in ostalih bitij, še nikoli ni bil tako živ in blizu otroškemu razmišljanju in čutenju, a iz mavrice živahnih barv, se ilustratorka elegantno zapelje tudi v svet odraslih in njihovih senc, njihove ranljivosti in šibkosti. Njene ilustracije pišejo življenjske pripovedi, v katerih se najde sleherni posameznik, ki si upa pogle dati v svojo temo, saj ve, da je to edina pot v svetlobo, mnogokrat pa sporočajo tudi to, naj življenje ne jemljemo tako resno in nas s hudomušnimi liki in citati spravi v smeh. Pogosto ravno takrat, ko smo na robu joka in nam pogled na njeno ilustracijo spremeni razpoloženje. Rada riše ljudi, njihove portrete, ki jih oblikuje skozi svoje oči, tako kot jih vidi ona – takšne, kot v resnici so. Na svoje ustvarjanje ne gleda kot na delo, to je del nje, to je ona. Po študiju na ArtHouse, šoli za risan je in slikanje v Ljubljani, je svojo ustvarjalno pot nadaljevala v Nemčiji, kjer je zadnjih deset let nabirala izkušnje in znanje, trenutno pa deluje v svojem rodnem Mariboru, kjer se rojevajo novi in novi projektti. Ilustracije so se iz papirja in digitala preselile na blago, ustvarila je svojo kolekcijo oblačil, njena kreativna sila je še močnejša, sporočila intenzivnejša in izdelkov, ki bodo zaznamovana z njenim umetniškim dotikom bo vedno več. Z njimi in njo je svet lepši, svetlejši, bolj čuten in ljubeč. Katja Štingl

SORODNI IZDELKI

V ISTI KATEGORIJI

21,99  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green

21,99  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green

21,99  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green

21,99  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green

21,99  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green

21,99  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Dostava

Večina knjig je na zalogi, zato bodo dostavljene v najkrajšem možnem času.

Varno nakupovanje

Omogočamo varno nakupovanje s kreditnimi karticami in sistemom PayPal.

Želim prejemati novice o novostih, popustih in podobnih marketinških dejavnostih.

Prijava na E-novice

Želim prejemati e-novice o novostih, akcijah, popustih, anketah in podobnih marketinških dejavnostih.