Posebni popusti za naročnike novic. Prijavi se >>

Do BREZPLAČNE DOSTAVE vam manjka še 49,00  (velja za predračun, kartice, PayPal)!

Kiki-in-gospa-Strudlmajer
-10 %
Avtor
Aleksandra Jelušič Pika
Ilustrator
Irena Režek
Format (cm)
15 × 21
Število strani
106

Kiki in gospa Štrudelmajer

Mini roman za pogumne deklice in radovedne fante!

18,90  + DDV

Prihranek: 2,10 
(-10 %)
-
+

POMEMBNO OBVESTILO! Prednaročniška cena velja do oz. do izida. Po oddanem naročilu boste na vaš elektronski naslov prejeli predračun, ki mora biti poravnan do . Knjige, ki so kupljene skupaj s prednaročilom odpošljemo ko knjiga iz prednaročila izide. Če bi želeli ostale knjige, ki so že izšle dobiti prej, oddajte dve ločeni naročili.

Avtor
Aleksandra Jelušič Pika
Ilustrator
Irena Režek
Format (cm)
15 × 21
Število strani
106

Spoznajte navihano Kiki, ki leži v bolnišnici, kjer po naključju odkrije čarobna vrata. Prav ta vrata so zanjo vstop v svet domišljije, modrosti, prijateljstva in novih spoznanj. S pomočjo čud(N)ovitih prijateljev, gospe Štrudlmajer in njene srake Kokos, Šmirjokla ter drugih junakov, brezbarvni bolnišnični svet postane zanjo prava otroška pustolovščina in pot k ozdravitvi.


AVTORICA O KNJIGI: Obstajata dva svetova. Ta, ki ga vidiš, ko zjutraj odpreš oči, drugi pa je svet, ki se ti razkrije šele takrat, ko oči zapreš. To je svet domišljije. Domišljija nikoli ne odraste, je sramežljiva in je podobna čokoladnemu ježku, le da nima bodic. Naša Kiki obožuje domišljijo, saj z njeno pomočjo brezbarven in pust bolnišnični svet spremeni v duhovito pustolovščino.

Nasvet pisateljice?
Ali veš kako se lotiti branja tega mini romana? Predlagam, da najprej narediš stojo na glavi – tako se bo v tvoje misli skotalila vsa domišljija, tudi tista, ki se ti je morda po nesreči zataknila v majhnem prstku na nogi.

Kateri prigrizki ti bodo teknili ob knjigi
Knjigi se podajo hrustljavi cimetovi piškotki, karamele, zelo zrele pomaranče in dišeči čaj.
P.S.: Ne pozabi na prigrizek za Kokosa. Ga nimaš doma? Nič hudega, lahko ga poiščeš v domišljiji.

Obvezni pripomočki ob branju
Ogledalo, saj brez njega ne boš mogel prebrati vseh sporočil, krema za sončenje – saj se bomo sprehajali po Afriki in tople rokavice ter šal, saj bomo skupaj praznovali Božič. Je pri tebi poletje? Ah, nič hudega. Tudi Kiki je v poletju, a je to ne ovira, da si ne bi pričarala snežink in zime.

Najljubši citat avtorice
Zakaj sem rada mala?
Mali smo lahko vse.
Lahko smo veter, štruca kruha, oblak, ptica,
letalo, koščica, rozina, polž, sončnica, piščalka,
potoček, drevo …
Odrasli so lahko samo odrasli

Opomba za starše
Dragi starši. Če vas skrbi, da se bodo vaši otroci to poletje družili z navihano Kiki, naj vas potolažim. Kiki je pravzaprav Mali princ in Pika Nogavička v eni osebi, le še boljša. Kiki je karamela, ki se bo vašim mini piškotkom kotalila po ustih še dolgoooooo, dolgoooooo po tem, ko bodo že odrasli.


O knjigi so povedali: V reviji Moj malček sem predstavila Kiki in gospo Štrudlmajer, romanček za pogumne deklice in radovedne dečke. Super knjiga je, dvakrat zapored sem jo prebrala, tako mi je bila všeč. Ena tistih knjig, ki jih spraviš na srčno stran, pa še ilustracije so v užitek! Upam, da izide še kakšna kikiknjiga. – Maja Črepinšek, Moj malček


O AVTORICI: Aleksandra Jelušič Pika
Rojena je 7. aprila 1976 v Mariboru. Na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru je študirala marketing, kasneje pa magistrirala iz poslovnih ved. Zaposlena je v podjetju Talum kot svetovalka za odnose z javnostmi ter urednica časopisa Aluminij. Leta 2009 je izšla njena prva knjiga – zbirka kolumn, fotografij in pesmi z naslovom Postanki v času. Leta 2015 sta izšli dve njeni pesniški zbirki Z jeziom ti pišem pesem ter Stvari, kot so. Njena pesem Lolita se je uvrstila med tri najboljše pesmi na Festivalu erotične poezije, ki je prepoznaven pod nazivom Muza, pri Muzah, z Muzami. Leta 2018 je v sodelovanju s pisateljem Miho Remcem pri založbi Amalietti&Amalietti izšla njuna Ptujska trilogija (žanr: ZF). Naslov prvega romana je Klonski greh, drugega romana Pajčevine časa in tretjega romana Petovionsko razgrešenje. Istega leta je izšla tudi njena knjiga pravljic Dogodivščine glavnika Kodra, krtka Robija in črvička Mufa ter v sodelovanju s pisateljem Milanom Petkom Levokovim tri ugankarske knjige: Uganke iz dežele škratov, Uganke iz dežele Palčkov in uganke Marka Pola. Leta 2019 je izšel njen mladinski roman Računajte na nas in leta 2020 knjiga kratke socialne proze z naslovom Brezobrazne.


O ILUSTRATORKI: Irena Režek, samozaposlena v podjetju Van Gag. Ukvarja se z umetniškim ustvarjanjem. Njena strast je ilustriranje knjig za otroke. Zanima jo zgodba, kako jo začiniti s humorjem, ji dati obliko in ustvariti čarovnijo. Druga ljubezen pa je animacija, ki je prav tako pripoved zgodbe skozi ilustracije, ki vživijo. Vsak nov projekt ji pomeni nov izziv s katerim se razvija in raste. Tako kot avtorica pravljice ima tri otroke. Irena si je za to zgodbo zamislila čisto poseben svet: ko se potopiš vanj, ugotoviš, da so želje in misli in sanje bolj resnične od vsega, kar imamo za … resnično. Oblak je bolj čvrst kot stol, zvezda bolj trdna kot hiša, misel in želja pa bolj zanesljivi, kot je ta svet, v katerem … včasih dopustimo, da smo ujeti.

SORODNI IZDELKI

V ISTI KATEGORIJI

21,99  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green

21,99  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green

21,99  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green

21,99  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green

21,99  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green

21,99  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Dostava

Večina knjig je na zalogi, zato bodo dostavljene v najkrajšem možnem času.

Varno nakupovanje

Omogočamo varno nakupovanje s kreditnimi karticami in sistemom PayPal.

Želim prejemati novice o novostih, popustih in podobnih marketinških dejavnostih.

Prijava na E-novice

Želim prejemati e-novice o novostih, akcijah, popustih, anketah in podobnih marketinških dejavnostih.