Posebni popusti za naročnike novic. Prijavi se >>

Do BREZPLAČNE DOSTAVE vam manjka še 49,00  (velja za predračun, kartice, PayPal)!

Kaj se ti je zgodilo
Avtor
Oprah Winfrey
Število strani
340
Vezava
mehka

Kaj se ti je zgodilo?

32,00  + DDV

-
+

POMEMBNO OBVESTILO! Prednaročniška cena velja do oz. do izida. Po oddanem naročilu boste na vaš elektronski naslov prejeli predračun, ki mora biti poravnan do . Knjige, ki so kupljene skupaj s prednaročilom odpošljemo ko knjiga iz prednaročila izide. Če bi želeli ostale knjige, ki so že izšle dobiti prej, oddajte dve ločeni naročili.

Avtor
Oprah Winfrey
Število strani
340
Vezava
mehka

»V pogovorih z dr. Brucem Perryjem in tisočerimi ljudmi, ki so v oddaji The Oprah Winfrey Show pogumno delili z nami svoje zgodbe, sem spoznala, da posledice, ki jih čutim zaradi ravnanja ljudi, ki naj bi skrbeli zame, niso samo čustvene narave. Odzvala sem se tudi biološko.

Pri delu z dr. Perryjem sem odkrila, da so moji možgani našli način, da se prilagodijo na zlorabe in travme v otroštvu. V tem dejstvu – v edinstveni prilagodljivosti naših čudežnih možganov – se skriva upanje za vse nas.

Kot v knjigi pojasnjuje dr. Perry, si lahko na podlagi poznavanja možganov in njihovega odziva na stres zgodnje travme pojasnimo, kako dogodki naše preteklosti vplivajo na to, kdo smo, kako se vedemo in ravnamo.

V tej luči si lahko vnovič pridobimo občutek lastne vrednosti in naposled preobrazimo svoje odzive na okoliščine, situacije in odnose. Z drugimi besedami, lahko si izboljšamo življenje.« – Oprah


Oprah Winfrey in dr. Bruce Perry v poglobljenih osebnih pogovorih raziskujeta, kako dogodki v zgodnjem otroštvu vplivajo na to, kakšna oseba postanemo.

Spodbujata nas, naj se nehamo osredotočati na vprašanja, kot sta »Kaj je narobe s tabo?« in »Zakaj se tako vedeš?«, in se raje vprašamo »Kaj se ti je zgodilo?«.


Mnogi imamo za seboj obremenjujoče izkušnje, ki trajno vplivajo na naše telesno in čustveno zdravje. Kar se nam zgodi v otroštvu, z veliko zanesljivostjo napoveduje naše tveganje za težave z zdravjem kasneje v življenju in znanstveno dokazano oblikuje vzorce vedenj, ki jih mnogi ne razumemo.

Oprah Winfrey deli zgodbe iz lastne mučne preteklosti in svoj pogled na ranljivost, ki izhaja iz doživljanja travm v rani mladosti. S pomočjo dr. Perryja, enega vodilnih strokovnjakov za otro ­ ške travme na svetu, združi moč pripovedovanja zgodb z znanostjo in kliničnimi izkušnjami, da bi bolje razumeli in premagali učinke travme.

Sogovornika se ne osredotočata le na razumevanje človeškega vedenja, temveč tudi na posledice travm na naše življenje. Zavzemata se za nekoliko drugačen pristop k travmi, ki vsem nam omogoča raziskati preteklost, da bi si izboljšali prihodnost – da bi se torej podali na pot odpornosti in okrevanja, ki nam jo utira znanost.


IZ KNJIGE

Če bi prešteli vse ljudi, s katerimi sem opravila razgovor – in verjemite, da sem že poskušala – bi jih bilo več kot petdeset tisoč. In v skoraj štiridesetih letih pogovorov , od prvih intervjujev v Nashvillu in moje pogovorne oddaje pa do danes, sem opazila skupni imenovalec: vsi želimo vedeti, da je to, kar počnemo, kar govorimo in kdor smo, pomembno.

Brez izjeme vsak intervjuvanec, pa naj bo to ameriški predsednik, Beyoncé v vsej svoji beyoncejskosti, mati, ki razkrije bolečo skrivnost, ali pa obsojen zločinec, ki išče odpuščanje, na koncu razgovora vpraša: »Kako mi je šlo?« in mi razbira odziv z obraza. »Sem bil v redu?« me vedno vprašajo. Želja, da bi nas okolica sprejela in potrdila našo resnico, je enaka pri vseh. Tudi brez znanstvene podlage vem, da gre le za vprašanje, kako so nas imeli radi.

V pogovorih z mnogimi žrtvami travmatičnih dogodkov, trpinčenja ali zanemarjanja sem ugotovila, da otrok začuti bolečino, ko vsrka ta bridka izkustva. Ukoreninjati se začne globoko hrepenenje po tem, da bi ga nekdo cenil in potreboval; da bi nekomu veliko pomenil. Ne zna postaviti meril, kaj si zasluži. In če tega problema ne razrešimo, pogosto sledi zapleten, frustrirajoč vzorec nasilja, promiskuitete, zasvojenosti in samosabotiranja.

Na tem mestu se začne delo. Izkopati moramo korenine, ki so bile zasajene že davno prej, preden smo poznali besede, da bi se izrazili. S pomočjo dr. Perryja sem spoznala, da močni občutki strahu ali osamljenosti, ki lahko trajajo samo sekunde ali pa jih prenašamo leta in leta, ostanejo zaklenjeni globoko v možganih. In vsak trenutek gradi na prejšnjih, ko se naši možgani razvijajo in nenehno srkajo nova izkustva, ob tem pa poskušajo osmisliti svet okoli sebe.

Vedno sem čutila resnico v reku, da želod vsebuje hrast, pri svojem delu z dr. Perryjem pa sem spoznala tudi, da se moramo, če želimo razumeti hrast, vrniti k želodu.


Dr. BRUCE PERRY, otroški psihiater in nevroznanstvenik, je predstojnik mreže Neurosequential Network, višji sodelavec akademije ChildTrauma Academy ter izredni profesor psihiatrije na Medicinski fakulteti Univerze Northwestern v Čikagu. S soavtorico Maio Szalavitz je napisal uspešnico The Boy Who Was Raised as a Dog, ki temelji na njegovem delu s trpinčenimi otroki, ter knjigo Born for Love o pomembnosti empatije.

OPRAH WINFREY je v svoji častit ­ ljivi karieri spletla edinstvene vezi z ljudmi po vsem svetu. Kot gostiteljica in producentka izjemno uspešne in nagrajene oddaje The Oprah Winfrey Show je petindvajset let zabavala, poučevala in opogumljala na milijone gledalcev. Zaradi dosežkov v vlogi medijske voditeljice in človekoljubke je postala ena najbolj vplivnih in občudovanih javnih osebnosti na svetu.

SORODNI IZDELKI

V ISTI KATEGORIJI

NOVO

34,00  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
-7 %

26,97  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
-15 %

18,70  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Dostava

Večina knjig je na zalogi, zato bodo dostavljene v najkrajšem možnem času.

Varno nakupovanje

Omogočamo varno nakupovanje s kreditnimi karticami in sistemom PayPal.

Želim prejemati novice o novostih, popustih in podobnih marketinških dejavnostih.

Prijava na E-novice

Želim prejemati e-novice o novostih, akcijah, popustih, anketah in podobnih marketinških dejavnostih.