Posebni popusti za naročnike novic. Prijavi se >>

Do BREZPLAČNE DOSTAVE vam manjka še 49,00  (velja za predračun, kartice, PayPal)!

Deklica z gumbom

25,00  + DDV

-
+

POMEMBNO OBVESTILO! Prednaročniška cena velja do oz. do izida. Po oddanem naročilu boste na vaš elektronski naslov prejeli predračun, ki mora biti poravnan do . Knjige, ki so kupljene skupaj s prednaročilom odpošljemo ko knjiga iz prednaročila izide. Če bi želeli ostale knjige, ki so že izšle dobiti prej, oddajte dve ločeni naročili.

Avtor
Roman Kukovič
Format (cm)
14 × 22
Število strani
308
Vezava
mehka

Deklica z gumbom temelji na resničnih dogodkih, ki jih je avtor opisal tako, da se ni opredeljeval med dobrim in zlom, ampak jih je nanizal brez nalaganja krivde enim ali drugim. V romanu tudi ne najdemo obtoževanj ali ideološke obremenjenosti. Preprosto gre za delo, katerega opisi govorijo sami zase. Vse ostale zaključke avtor prepušča bralcem in bralkam.


V romanu se posveča medsebojnim odnosom, v katerih so se po letu 1941 znašli vsi – obe okupatorski vojski (Nemci in Italijani), domobranske enote, RKC, partizani, takratna partija, medtem ko sam »narod« predstavlja deklica Hermina, ki edina nastopa skozi celoten roman in je svojevrstna rdeča nit dogajanj. Posebnost romana je tudi v tem, da avtor vsako poglavje zaključuje z mislimi oziroma s citati, ki v večini potrjujejo avtorjevo podmeno, da kljub vsemu nobena vojna ni dobra.

Vojne niso samo obrušene statistike, pač pa usode tisočev posameznikov.


Roman je zato freska tako grozot, ki jih je človek sposoben, kot tudi človečnosti, ki je te grozotnosti sposobna izničiti. Nemoč malega človeka je v vojnah namreč na še večjih preizkušnjah in mukah, ki jih na žalost mnogi plačajo z najvišjo ceno – z življenjem. Zato je prav, da poznamo tudi njihove usode. Tudi usodo Deklice z gumbom.


Avtor o knjigi DEKLICA Z GUMBOM:

Navdih sem črpal iz spominov mojih staršev in starih staršev, do pričevanj drugih, tako znanih in manj znanih akterjev tistega časa, kot povzetkov iz zgodovinskih publikacij. Izziv za samo pisanje mi je bilo vsekakor današnje dvojno dojemanje tistega časa, še bolj pa težnje vseh vpletenih,  da obstaja ena sama resnica. Ki je v nobeni vojni NI. Knjiga je namenjena vsem bralcem. Tako mladim, kot starejšim. Kot rečeno, ni ene same resnice. Zato tudi ni možen samo en pogled na tisti čas s piedestala »zmagovalcev«. Obenem pa se soočamo z za zgodovino nevarnimi in tudi neokusnimi poskusi drugačne interpretacije tistega časa. Tista vojna, o kateri pišem, se ne dogaja danes in zato interpretacije dogodkov, odločitev in dejanj ne moremo sprejemati skozi prizmo današnjega dojemanja sveta, zakonodaje, spoštovanja človekovih pravic ali skozi oči demokracije. Takrat je, vsaj pri nas, ni bilo. Niti za ščepec. Takrat so bili časi povsem drugačni in zato vzporednice ali celo obtožbe v smislu, kaj je kdo storil narobe z vidika današnjega stanja, niso relevantne. Relevantno je tisto, kar je bilo takrat obče sprejemljivo. Žal je v vojnah »sprejemljivo« vse. Gre za izrazito protivojni roman. Vojna je zlo. Vsaka vojna! To je edino sporočilo.

Roman opisuje dogajanje v času, ki je za slovensko javnost še vedno eno najbolj nevralgičnih obdobij našega naroda, in sicer drugo svetovno vojno.


O AVTORJU:

Roman Kukovič je TV-novinar, publicist in kolumnist, avtor več romanov in zbirk novel. Med njegova najodmevnejša angažirana dela vsekakor sodijo Alah pod Sveto Trojico, Tisti njihovi srebrni glasovi, Lahko noč, tovariš Stalin ter Gospodar pekla. Poleg tega je tudi avtor romana Škržati z Lavande in njegovega nadaljevanja Poljub z okusom timijana, med ostalimi avtorjevimi romani pa ima posebno mesto tudi Tartinijev ključ, mladinski roman, ki je takoj po ponatisu dobil še scenaristično različico, po kateri bo posnet celovečerni film. Avtor se je po nekajletnem življenju v Trstu in Rimu vrnil v rodne Trbovlje, kjer nadaljuje svoje literarno ustvarjanje.

SORODNI IZDELKI

Kompleti -23 %

Original price was: 33,90 €.Current price is: 26,00 €. + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
-11 %

Original price was: 39,90 €.Current price is: 35,68 €. + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
-5 %

Original price was: 15,95 €.Current price is: 15,15 €. + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green

V ISTI KATEGORIJI

Prednaročilo -20 %

Original price was: 35,90 €.Current price is: 28,72 €. + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Prednaročilo -20 %

Original price was: 39,90 €.Current price is: 31,92 €. + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Prednaročilo -20 %

Original price was: 16,95 €.Current price is: 13,56 €. + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
NOVO

16,95  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
NOVO

36,90  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
NOVO

36,90  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Dostava

Večina knjig je na zalogi, zato bodo dostavljene v najkrajšem možnem času.

Varno nakupovanje

Omogočamo varno nakupovanje s kreditnimi karticami in sistemom PayPal.

Želim prejemati novice o novostih, popustih in podobnih marketinških dejavnostih.

Prijava na E-novice

Želim prejemati e-novice o novostih, akcijah, popustih, anketah in podobnih marketinških dejavnostih.