Posebni popusti za naročnike novic. Prijavi se >>

Do BREZPLAČNE DOSTAVE vam manjka še 49,00  (velja za predračun, kartice, PayPal)!

22. 11. 1963
-5 %
Avtor
Stephen King
Format (cm)
15 × 23
Število strani
910
Vezava
trda

22. 11. 1963

37,05  + DDV

Prihranek: 1,95 
(-5 %)
-
+

POMEMBNO OBVESTILO! Prednaročniška cena velja do oz. do izida. Po oddanem naročilu boste na vaš elektronski naslov prejeli predračun, ki mora biti poravnan do . Knjige, ki so kupljene skupaj s prednaročilom odpošljemo ko knjiga iz prednaročila izide. Če bi želeli ostale knjige, ki so že izšle dobiti prej, oddajte dve ločeni naročili.

Avtor
Stephen King
Format (cm)
15 × 23
Število strani
910
Vezava
trda

Roman kultnega pisca grozljivk Stephena Kinga 22. 11. 1963 je bolj zgodovinsko obarvan, saj spada v žanr alternativne zgodovine in se s tem postavlja ob bok romanom, kot sta Človek v visokem dvorcu Philipa K. Dicka in Podzemna železnica Colsona Whiteheada, po njem pa je bila leta 2016 posneta tudi miniserija.


Možnosti izbire in priložnosti v vsakdanjem življenju so glasba, na katero plešemo. Roman kultnega pisca grozljivk Stephena Kinga 22. 11. 1963 je bolj zgodovinsko obarvan, saj spada v žanr alternativne zgodovine in se s tem postavlja ob bok romanom, kot sta Človek v visokem dvorcu Philipa K. Dicka in Podzemna železnica Colsona Whiteheada, po njem pa je bila leta 2016 posneta tudi miniserija.

Naslov romana se nanaša na umor ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja, ki se je zgodil 22. novembra 1963 in do temeljev pretresel ne samo ZDA, temveč ves svet. Protagonist romana, učitelj angleščine Jake Epping najde prehod v točno določen trenutek v času, ki mu daje možnost, da slavni atentat prepreči. Slediti začne atentatorju Leeju Harveyju Oswaldu, obenem pa se zaljubi v knjižničarko Sadie, tu pa se zgodba šele dobro začne …

Prevajalec Marko Košan ob tem pravi: »Kakšno bi bilo življenje, če bi se našel človek, ki bi se lahko vrnil v preteklost, preprečil atentat in spremenil tok zgodovine? Boljše ali slabše? Pregoreli, razočarani gimnazijski učitelj Jake Epping v letu 2011 nima boljše ideje, kot da izgine v preteklost, ko se mu za to ponudi neverjetna priložnost: kot George Amberson se znajde v letu 1958, iz bližnje tekstilne tovarne se dviga smrdeč siv dim, po cestah vozijo zakajeni avtobusi, v kinih vrtijo Hitchcockovo Vrtoglavico, mladi senator John Kennedy iz Massachusettsa pa je še kako živ in odločen, da bo Ameriko popeljal do zvezd.

Kingov roman je meditacija o času, spominu, privrženosti, izgubi, svobodni volji in neizogibni nujnosti; preveva ga značilno vzdušje negotovosti in nenehne, vseprisotne tihe groze, vendar je obenem poetičen in ganljiv, saj so v ospredju majhne vsakdanje prigode, natopljene z nostalgijo po gimnazijskem življenju v času Eisenhowerjeve Amerike, ko so slavili junake šolske nogometne ekipe, uprizarjali šolske gledališke igre in prirejali šolske plese, na katerih je kraljeval swing. 22. 11. 1963 je v isti sapi romantična in pesimistična knjiga: romantična glede vsemogočnosti resnične ljubezni in pesimistična glede vsega preostalega. Ja, naj vas ne zavede, 22. 11. 1963 je ljubezenski roman.« Še ena epska saga izpod peresa kralja, torej!


O AVTORJU:

Stephen E. King (1947) je kultni ameriški romanopisec in avtor kratkih zgodb, najbolj priljubljen pisatelj v žanru grozljivk s 350 milijoni prodanih knjig po vsem svetu, večino so jih prenesli na filmska platna in televizijske ekrane. Z neverjetno domišljijo in mojstrskim načinom napetega pripovedovanja opisuje domala vse plati človeških strahov in groze, s katerimi se v zapletenih in zahtevnih okoliščinah soočajo junaki z natančno psihološko izdelanimi značajskimi potezami. Kingove pripovedi z realističnimi detajli in prepričljivimi zgodbami pritegnejo bralčevo pozornost in ga posrkajo v globine, ki jih globoko zakopane v podzavest v sebi nosi vsak od nas.

SORODNI IZDELKI

-39 %

10,99  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
-44 %

8,99  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green

V ISTI KATEGORIJI

Prednaročilo -20 %

29,52  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Prednaročilo -20 %

29,52  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Prednaročilo -20 %

13,50  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Prednaročilo -20 %

12,76  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Prednaročilo -20 %

13,56  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
NOVO

36,90  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Dostava

Večina knjig je na zalogi, zato bodo dostavljene v najkrajšem možnem času.

Varno nakupovanje

Omogočamo varno nakupovanje s kreditnimi karticami in sistemom PayPal.

Želim prejemati novice o novostih, popustih in podobnih marketinških dejavnostih.

Prijava na E-novice

Želim prejemati e-novice o novostih, akcijah, popustih, anketah in podobnih marketinških dejavnostih.