Posebni popusti za naročnike novic. Prijavi se >>

Do BREZPLAČNE DOSTAVE vam manjka še 39,00  (velja za predračun, kartice, PayPal)!

Razglednica – Lokvanji

3,00  + DDV

-
+

POMEMBNO OBVESTILO! Prednaročniška cena velja do oz. do izida. Po oddanem naročilu boste na vaš elektronski naslov prejeli predračun, ki mora biti poravnan do . Knjige, ki so kupljene skupaj s prednaročilom odpošljemo ko knjiga iz prednaročila izide. Če bi želeli ostale knjige, ki so že izšle dobiti prej, oddajte dve ločeni naročili.

Avtor
Sandra Pohole
Format (cm)
16 × 11

Lokvanj – rumeni blatnik (Nuphar luteum) je vodna rastlina, ki uspeva v vodah z blatnim dnom, kjer je usidrana njegova korenika. Površino vode dosežejo le cvetovi in listne ploskve. Cvetovi s petimi bleščeče rumenimi cvetnimi listi merijo do 4 cm v premeru. Dolgopecljati listi imajo 10–20 cm dolge plavajoče listne ploskve s srčastim dnom. Je strupena rastlina. Njegov življenjski prostor je občutljiv na spremembe, zato je rumeni blatnik ogrožena rastlinska vrsta. V rdečem seznamu ogroženih praprotnic in semenk Slovenije je opredeljen kot ranljiva vrsta. Na svetu morda ni jezera, ki bi ponujalo toliko različnih vtisov kakor ravno Cerkniško jezero.

Na njem lahko opazujete ptice, preizkušate svojo ribiško srečo, lovite ravnotežje na zamrznjenih ledenih ploskvah, zaužijete lepoto sončnega vzhoda in še bi lahko naštevali. Vendar pa se rado tudi zgodi, da stojite na jezeru in ga ne vidite. Oglejte si video izredno visokega vodostaja Cerkniškega jezera iz leta 2014.

SORODNI IZDELKI

3,00  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green

V ISTI KATEGORIJI

Dostava

Večina knjig je na zalogi, zato bodo dostavljene v najkrajšem možnem času.

Varno nakupovanje

Omogočamo varno nakupovanje s kreditnimi karticami in sistemom PayPal.

Želim prejemati novice o novostih, popustih in podobnih marketinških dejavnostih.

Prijava na E-novice

Želim prejemati e-novice o novostih, akcijah, popustih, anketah in podobnih marketinških dejavnostih.