Vsak teden novi popusti za naročnike novic. Prijavi se >>

Do BREZPLAČNE DOSTAVE vam manjka še 49,00  (velja za predračun, kartice, PayPal)!

Prvi spol
-5 %
Avtor
Roman Vodeb
Format (cm)
15 × 21
Število strani
364
Vezava
mehka
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Prvi spol

19,00  + DDV

Prihranek: 1,00 
(-5 %)
-
+

POMEMBNO OBVESTILO! Prednaročniška cena velja do oz. do izida. Po oddanem naročilu boste na vaš elektronski naslov prejeli predračun, ki mora biti poravnan do . Knjige, ki so kupljene skupaj s prednaročilom odpošljemo ko knjiga iz prednaročila izide. Če bi želeli ostale knjige, ki so že izšle dobiti prej, oddajte dve ločeni naročili.

Avtor
Roman Vodeb
Format (cm)
15 × 21
Število strani
364
Vezava
mehka

Roman Vodeb je izdal novo knjigo – »knjigo, kot je še ni bilo«. Knjigo, ki dviguje prah in buri duhove. Tokrat gre za nekakšen elaborat, skozi katerega se avtor zoperstavlja feministični »bibliji« francoske filozofinje Simone de Beauvoir, imenovane Drugi spol. Vodeb refleksno in elaborativno ženske ustoličuje kot »prvi spol«, zato je tak tudi naslov njegove knjige. (Vir: Bukla)


AVTOR O KNJIGI: Knjigi Prvi spol sem vseskozi nameraval dati podnaslov »Prvi spol – ali: penis in ženska želja« … – celo napovedoval sem ta(k) naslov; vendar sem si »iz vljudnosti« premislil, kljub temu, da je opcija takšnega provokativnega naslova – zaradi vsebine knjige – povsem upravičena. Feminizem se da sesuti predvsem skozi tematiziranje seksualnosti samih feministk – tako aseksualnih »moškinj« (ki se v seksu z moškim(i) zdijo same sebi koitusno ponižane in celo »premagane« oz. poražene), kot tudi lezbijk, ki se jim penis tako ali tako gnusi. Večina njih ima penis degradiran na raven dreka – sperma pa jih asociira na smrkelj ali gnojni izcedek (s statusom bacila/klice, strupa) … Antifeministični elaborat, ki vam ga ponujam v branje v obliki te šokantne knjige je poln (proti)argumentov, s katerimi bi rad ljudem – tudi (levim) politikom in akademski srenji, ne nazadnje pa tudi samim feministkam (in legebitrovcem) – dopovedal, da je kritika feminizma (kot družbene ideologije) tehtna in upravičena. V feminizem sem interveniral skozi (Freudovo) psihoanalizo. Psihoanaliza dejansko in povsem upravičeno feminizmu piše smrtno obsodbo – in zato je feministke psihoanalize strah. Z njo – psihoanalizo namreč – se ubadajo vse od Simone de Beauvoir naprej. Skozi Freuda in njegovo psihoanalizo je namreč jasno, da feminizem – tak, kakršnega pri nas poznamo zadnji dve desetletji – nima v družbi (konkretno v Sloveniji) kaj iskati …

Če bo večina ljudi – moških in žensk – brala knjigo zgolj zaradi 8. poglavja (Penis in ženska želja), vsa ostala poglavja pa izpustila – pa tudi ne bom imel nič proti. Večina ostalih poglavij je namreč malce »težjih«. Se mi bo pa zdelo škoda, če bralci ne bi prebrali cele knjige – tudi ostalih, t. r. manj zanimivih, čeprav zelo (teoretsko, filozofsko, sociološko, politološko) pomembnih, močnih in »težkih« poglavij. Ravno iz ostalih poglavij se bo dalo razbrati, kako v Sloveniji deluje feminizem oz. kako subtilno in subvertno se po naši deželi širi feministična ideologija.

SORODNI IZDELKI

NOVO

19,90  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
NOVO

22,90  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
NOVO

9,90  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Dostava

Večina knjig je na zalogi, zato bodo dostavljene v najkrajšem možnem času.

Varno nakupovanje

Omogočamo varno nakupovanje s kreditnimi karticami in sistemom PayPal.

Želim prejemati novice o novostih, popustih in podobnih marketinških dejavnostih.

Prijava na E-novice

Želim prejemati e-novice o novostih, akcijah, popustih, anketah in podobnih marketinških dejavnostih.