DOBRODOŠLI V PRENOVLJENI KNJIGARNI mojaknjiga.si

Do BREZPLAČNE DOSTAVE vam manjka še 50,00  (velja za predračun, kartice, PayPal)!

Patagonia Vertical
-7 %
Avtor
Dörte Pietron , Rolando Garibotti
Format (cm)
15 × 24
Število strani
384
Vezava
poltrda
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Patagonia Vertical

35,34  + DDV

Prihranek: 2,66 
(-7 %)
-
+

POMEMBNO OBVESTILO! Prednaročniška cena velja do oz. do izida. Po oddanem naročilu boste na vaš elektronski naslov prejeli predračun, ki mora biti poravnan do . Knjige, ki so kupljene skupaj s prednaročilom odpošljemo ko knjiga iz prednaročila izide. Če bi želeli ostale knjige, ki so že izšle dobiti prej, oddajte dve ločeni naročili.

Avtor
Dörte Pietron , Rolando Garibotti
Format (cm)
15 × 24
Število strani
384
Vezava
poltrda

V drugi razširjeni in obnovljeni izdaji je dodanih preko 60 novih smeri, ki so bile splezane od leta 2012.

Na skrajnem jugu argentinske Patagonije se vzdolž meje s Čilom dviga veličastna veriga gora najdrznejših oblik. V množici granitnih stebrov in sten ter v led vkovanih vrhov izstopata slovita Cerro Torre in Cerro Fitz Roy. Zaradi zanesljivih vremenskih podatkov, ki v zadnjih letih omogočajo precej natančno napoved vremena, se je način plezanja v Patagoniji korenito spremenil. Vreme je sicer še vedno tako slabo kot nekoč, a dobro pripravljene in informirane naveze lahko izkoristijo tudi najkrajša obdobja lepega vremena.Pri načrtovanju uspešnega vzpona, ki ga je treba prilagoditi pričakovanemu obdobju lepega oziroma za plezanje primernega vremena, je poleg poznavanja smeri ključnega pomena logistika dostopa, sestopa in morebitnega umika. Vse to in še veliko več je zajeto v kompletnem alpinističnem vodniku po gorah nad Chaltenom, ki ga je avtor Rolando Garibotti označil za svoje življenjsko delo, ki pa bi težko izšlo brez pomoči soavtorice in soplezalke Dörte Pietron.Poleg natančnih skic, vrisov in opisov smeri so pri večini vzponov navedeni tudi priporočljivi dostopi in sestopi ter potrebna plezalna oprema in strategija vzpona. Kot eden najboljših poznavalcev teh gora s 30-letnim plezalskim stažem je vodnik obogatil z izčrpnim zgodovinskim orisom podočja in plezanja ter koristnimi splošnimi informacijami. Naravnost osupljivo je, koliko kvalitetnih smeri ponujajo gore nad Chaltenom in kako močan pečat so v teh stenah pustili prav slovenski plezalci. V vodniku so dokumentirani vsi pomembnejši vzponi slovenskih alpinistov. – Vodnik je uredil Lindsay Griffin.

Prva izdaja vodnika je na 38. mednarodnem festivalu gorniškega filma in literature Banff 2013, prejela prvo nagrado v kategoriji vodniške literature.

  • 430 smeri
  • 75 vrhov
  • 106 skic
  • 137 fotodiagramov

Rolando Garibotti, gorski vodnik in fotograf, je odraščal v Barilochah na severu Patagonije.Skupino Fitz Roya je prvič obiskal leta 1986, ko je kot 15-letnik z leto starejšim vrstnikom preplezal Agujo Guillaumet. Med  njegove najpomembnejše vzpone spadajo prvi kompletni vzpon preko severne stene Fitz Roya leta 1996, prvi vzpon prek severne stene Cerro Torreja leta 2005 (El Arca de los Vientos s Salvaterro in Beltramijem) ter dolga desetletja najbolj zaželeni prvenstveni vzpon – prečenje Cerro Torreja (Travesía del Torre s Colinom Haleyem) leta 2008. Vse vzpone je opravil v alpskem slogu. Leta 2009 mu je italijanska vlada za njegovo športno  kariero podelila častni naziv Cavaliere (vitez). Slovenski publiki se je predstavil na festivalu gorniškega filma leta 2010.

Dörte Pietron se je rodila leta 1981 v nemškem Heidelbergu, kjer je diplomirala iz  fizike. Po diploma se je odločila za kariero gorske vodnice in trenutno  kot trenerka vodi ekipo mladih nemških alpinistk. V Patagoniji je prvič  plezala leta 2008; od takrat se je štirikrat povzpela na Cerro Fitz Roy, med drugim po dolgi smeri Afanassieff z Argentinko Mileno Gomez kot 2.  ženska naveza (za našima Tino di Batista in Moniko Kambič), z Rolandom  Garibottijem pa sta opravila 2. ponovitev smeri Ensueño. Dvakrat je  splezala tudi na Cerro Torre; prvič kot prva ženska po Ferrarijevi smeri v zahodni steni.

SORODNI IZDELKI

NOVO

24,00  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
-7 %
NOVO

6,42  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
-5 %
NOVO

28,40  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
NOVO

27,90  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
-5 %

30,31  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Dostava

Večina knjig je na zalogi, zato bodo dostavljene v najkrajšem možnem času.

Varno nakupovanje

Omogočamo varno nakupovanje s kreditnimi karticami in sistemom PayPal.

Želim prejemati novice o novostih, popustih in podobnih marketinških dejavnostih.

Prijava na E-novice

Želim prejemati e-novice o novostih, akcijah, popustih, anketah in podobnih marketinških dejavnostih.