Vsak teden novi popusti za naročnike novic. Prijavi se >>

Do BREZPLAČNE DOSTAVE vam manjka še 39,00  (velja za predračun, kartice, PayPal)!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Pariška žena

6,99  + DDV

Prihranek: 8,00 
(-53 %)
-
+

POMEMBNO OBVESTILO! Prednaročniška cena velja do oz. do izida. Po oddanem naročilu boste na vaš elektronski naslov prejeli predračun, ki mora biti poravnan do . Knjige, ki so kupljene skupaj s prednaročilom odpošljemo ko knjiga iz prednaročila izide. Če bi želeli ostale knjige, ki so že izšle dobiti prej, oddajte dve ločeni naročili.

Avtor
Paula McLain
Format (cm)
12,5 × 19
Število strani
448
Vezava
mehka

Pariška žena je zgodba o ambicioznosti in izdaji, zgodba o ljubezni med dvema nepozabnima človekoma: Ernestom Hemingwayem in njegovo ženo Hadley. Chicago, 1920: Hadley Richardson je tiha osemindvajsetletnica, ki je obupala nad ljubeznijo in srečo – nato pa je spoznala Ernesta Hemingwaya. Po viharnem obdobju dvorjenja in poroki sta se preselila v Pariz, kjer sta v živahni in muhasti skupini – legendarni Izgubljeni generaciji, v katero sodijo Gertrude Stein, Ezra Pound in F. Scott Fitzgerald – postala izjemen par, vzor vsem.

Hemingway je resnično ljubil svojo ženo, vendar ga je spodneslo življenje v tedanjem divjem in neobvladljivem Parizu, kjer je alkohol tekel brez omejitev in kjer je življenje drvelo svojo pot z noro hitrostjo in kjer se je ljubilo povsem svobodno.

Ernest je kot dvajsetletni mladenič komaj začel iskati svoje mesto v svetu literature in svoj slog pisanja. Hadley se je trudila biti popolna v vlogi žene, prijateljice in muze hkrati. Mlada, polna zanosa, ljubezni in podpore sta v Parizu v vsej svoji velicˇini začela pisati nepozabno zgodbo ljubezni. Vse do prevare, ki bo pogubila vse, za kar sta se tako zelo borila. Srce parajoč portret ljubezni in nezvestobe, še posebej zato, ker vemo, da je Hemingway nekoč zapisal, da bi raje umrl kot se zaljubil v katero koli drugo žensko kot Hadley.


»Čudovit portret boemskega Pariza v 20. letih prejšnjega stoletja – tako z vidika soproge kot tudi samostojne ženske.« – Entertainment Weekly

»Roman, ki se mu ni mogoče upreti. V njem je vse in vse je tako resnično.« – People

SORODNI IZDELKI

NOVO

24,90  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
-5 %
NOVO

37,05  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Zadnji izvod -40 %

20,34  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
-18 %

27,90  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
-10 %

27,00  + DDV

mojaknjiga-cta-bag-icon-green
Dostava

Večina knjig je na zalogi, zato bodo dostavljene v najkrajšem možnem času.

Varno nakupovanje

Omogočamo varno nakupovanje s kreditnimi karticami in sistemom PayPal.

Želim prejemati novice o novostih, popustih in podobnih marketinških dejavnostih.

Prijava na E-novice

Želim prejemati e-novice o novostih, akcijah, popustih, anketah in podobnih marketinških dejavnostih.